Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, calificați la olimpiadele naționale de cultură civică, filosofie și lingvistică

ro

12 Mar, 2018 22:48 2593 Marime text
Olimpiadele și concursurile școlare reprezintă adevărate pepiniere de excelență în care răbdarea, voința, ambiția, perseverența, creativitatea, imaginația sau spiritul competitiv sunt calități ale unor elevi cu rezultate remarcabile. 
             
Alexia Dumitru și Alexia Gheorghie, clasa a VII-a C, coordonate de prof. Mariana Ștefan, au format echipajul ce a reprezentat Liceul Teoretic Lucian Blaga la olimpiada de cultură civică, etapa județeană, desfășurată pe 10 martie 2018. Elevele au avut de rezolvat în cadrul subiectului elaborarea unui proiect prin care și-au propus rezolvarea situațiilor în care drepturile copilului  nu sunt  întotdeauna respectate în școală. Lucrarea a  fost evaluată cu nota 9,90, cea mai mare din concurs. Elevele se pregătesc în continuare pentru faza națională, de la Iași, în perioada 2-6 aprilie 2018.

”Olimpiada de cultură civică este o oportunitate de a-ți exersa spiritul civic și de a propune soluții ce pot schimba viața societății. În privința performanței obținute, suntem bucuroase și mândre de noi și sperăm ca și la anul să ajungem la același nivel. Ne-am străduit din greu pentru această olimpiadă, am făcut multe ore de pregătire suplimentară cu doamna profesoară și am învățat și acasă. Ne dorim să luăm locul I și la etapa națională”, au relatat entuziasmate cele două eleve.    
             
Eleva Luana Roșca, clasa a XII-a C, coordonată de prof. Carmen Țăranu, a obținut nota 9,00 la disciplina filosofie, clasându-se pe locul I în cadrul aceleiași olimpiade de științe socio-umane, calificându-se astfel,  la etapa națională.
             
Eleva Diana Savopol, clasa a VIII-a B, coordonată de prof. Elena Trache și Oana Manu, s-a clasat pe locul I la olimpiada de lingvistică, ceea ce i-a asigurat calificarea la etapa națională. 
             
Rezultatele deosebite au avut și elevii de la olimpiada județeană de religie: Ana-Maria Monea, clasa a VI-a D, premiul I, prof. coordonator Nicoleta Măldăianu și Ioana Teodora Ciobanu, clasa a VI-a C, mențiune, prof. coordonator Iuliana Voicu. Premiul I la Concursul județean ,,Ludi Ovidiani – 2000 de nemurire’’ a fost adjudecat de eleva Alexandra Mocăniță, clasa a XI-a C, prof. coordonator Daniela Simion.
             
Directorul instituției de invătămant, prof. Iuliana Linea a felicitat elevii  și a punctat rolul profesorului: ,,Experiența, rigoarea și munca profesorului depusă alături de copii întotdeauna vor conduce la reușita echipei elev-profesor! Vă mulțumim că, prin ceea ce faceți, creșteți imaginea liceului.”

Sursă foto și text: Liceul Teoretic Lucian Blaga
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii