Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii dornici de performanță se pot înscrie la Centrul Județean de Excelență, din Constanța

ro

05 Oct, 2021 17:10 4330 Marime text
  • Cursurile vor începe din data de 30 octombrie 2021. 
  • Se vor desfășura, pentru început, la Școala 24 ,,Ion Jalea”, din Constanța și în cadrul Liceului Teoretic ,,Ovidius”, din Constanța
Începând cu 6 octombrie 2021 și până în data de 14 octombrie 2021, elevii din învățământul gimnazial și liceal sunt învitați să se înscrie la selecția pentru constituirea grupelor din cadrul Centrului Județean de Excelență, din Constanța, pentru limba și literatura română, matematică, fizică (gimnaziu și liceu), chimie, biologie (doar liceu), limba engleză (nivel FCE/CAE – a VII-a – a IX-a și nivel CAE/CPE – a IX-a – a XII-a).

Cele 198 de locuri, câte 22 de locuri pentru fiecare disciplină în parte, vor fi distribuite pe ani de studiu.

Potrivit reprezentanților ISJ Constanța, selecția elevilor va avea loc în data de 23 octombrie și va consta într-un test de tip subiect de olimpiadă. Nu vor susține testarea elevii care s-au calificat sau au obținut premii/ mențiuni la fazele naționale ale olimpiadelor și concursurile aprobate de Ministerul Educației în ultimii cinci ani școlari. Rezultatele inițiale ale selecției se vor afișa în data de 24 octombrie, după ora 1200, iar cele finale, în data de 26 octombrie, după ora 1600.

Cursurile vor începe din data de 30 octombrie 2021 și se vor desfășura, pentru început, la Școala 24 ,,Ion Jalea”, din Constanța și în cadrul Liceului Teoretic ,,Ovidius”, din Constanța.

„Înscrierea se va face prin intermediul unui formular on-line, ce poate fi completat o singură dată de fiecare candidat și care va putea fi accesat, printr-un link, începând cu data de 6 octombrie 2021, de pe forumul Inspectoratului Școlar Județean, din Constanța, la secțiunea Centrului Județean de Excelență, dată la care va fi postată și procedura detaliată de selecție. Elevii vor încărca la punctul 11 al formularului cererea de înscriere ce va cuprinde și acordul părintelui sau al tutorelui legal (în cazul elevilor minori); o recomandare din partea profesorului de la clasă/ a unui alt profesor de la disciplina la care dorește să se înscrie sau din partea profesorului pentru învățământul primar, pentru elevii de clasa a V-a; diplomele care atestă participarea/ obținerea de premii sau de mențiuni la olimpiadele școlare aprobate de Ministerul Educației pentru disciplina la care se candidează. Cererea și modelul de recomandare se vor putea descărca din aceeași secțiune a Forumului, începând cu data de 6 octombrie 2021“ - au precizat reprezentanții ISJ Constanța.

 Sursa foto: ISJ Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii