Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:13 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi din Cipru, Ucraina, Republica Moldova şi România, la Olimpiada Internaţională de Lectură, găzduită de Constanţa

ro

02 Sep, 2016 00:00 1439 Marime text
 

Constanţa găzduieşte, între 1 şi 5 septembrie, a treia ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Lectură, competiţie iniţiată şi organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Știinţifice din România, ce vizează abordarea lecturii de către elevi ca abilitate de viaţă, prin intermediul textului ficţional, nonficţional şi multimodal.
 
La această ediţie participă 65 de elevi din Cipru, Ucraina, Republica Moldova şi România, cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani, lectori experimentaţi, pasionaţi de lectură, cu achiziţii culturale de nivel ridicat, care au prilejul de a-şi dovedi, pe parcursul acestor zile, abilitatea de a folosi lectura în vederea dezvoltării personale, prin înţelegerea textelor, prin capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii, în scris sau în cadrul unei prezentări orale sau al unei dezbateri.
 
Proba scrisă se va desfăşura, pe parcursul a trei ore, sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 10.00, la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, şi va fi precedată, în cursul zilei de vineri, de trei cursuri susţinute de prof. univ. dr. Liviu Papadima, prorector al Universităţii din Bucureşti, conf. univ. dr. Angelo Mitchievici şi prof. univ. dr. Marina Capbun, cadre didactice ale Universităţii „Ovidius“ din Constanţa.
 
Festivitatea de deschidere a olimpiadei, a cărei temă din această ediţie este „Marea“, va avea loc astăzi, în sala Aula Magna a Universităţii „Ovidius”, începând cu ora 10.00, urmată de cursul prof. univ. dr. Liviu Papadima, preşedintele comisiei centrale.

Ti-a placut articolul?

Comentarii