Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Olimpiada Internațională de Lectură, la cea de-a V-a ediție. Participă elevi din toată lumea

ro

01 Sep, 2018 10:34 2138 Marime text
În perioada 1-5 septembrie 2018, se desfășoară la Constanța, cea de-a V-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Lectură, competiție inițiată și organizată de Ministerul Educației Naționale ce vizează abordarea lecturii de către elevi ca abilitate de viață.
           
"Competiția va reuni 61 de elevi din România, Cipru, Ucraina, Republica Moldova și Qatar cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani, alături de 27 de profesori însoțitori şi 30 de membri ai Comisiei centrale. Elevii pasionați de lectură, cu achiziții culturale de nivel ridicat au prilejul de a-și dovedi, pe parcursul acestor zile, abilitatea de a folosi lectura în vederea dezvoltării personale, prin înţelegerea textelor, prin capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii, în scris sau în cadrul dezbaterii", precizează Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Olimpiada se desfășoară pe niveluri de vârstă și de pregătire, potrivit competențelor de lectură dobândite de elevi în context formal sau nonformal și în acord cu practicile competiționale internaționale :

a) nivelul 1- de antrenament – 13-15 ani - (clasele VII -VIII) - gimnaziu;
b) nivelul 2 – 15-17 ani (clasele IX - X) - liceu;
c) nivelul 3 – 17-19 ani (clasele XI-XII)- liceu.
           
Proba scrisă se va desfășura, pe parcursul a trei ore, luni, 3 septembrie, începând cu ora 11.00, la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța și va fi precedată, în cursul zilei de duminică, de cursuri susținute de prof. univ. dr. habil Angelo Mitchievici, prof. prof. univ. dr. Marina Capbun și conf. univ. dr. Alina Buzatu, cadre didactice ale Universității „Ovidius” Constanța.
           
Festivitatea de deschidere a olimpiadei, a cărei temă din această ediție este prietenia, va avealoc sâmbătă, 1 septembrie 2018, la Centrul Cultural Multifuncțional „Jean Constantin”, începând cu ora 17.00, iar premierea celor mai buni elevi este programată marți, 4 septembrie 2018, ora 17.00.  La ediția din acestan, Clubul Rotary Pontus Euxinus Constanța, Editura Art și Banca BRD vor oferi premii elevilor care se vor situa pe primele locuri. Pentru elevi, au fost pregătite activități recreative, de socializare, sericulturale, vizite la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii și la Paradis Land din Neptun. Participanții la Olimpiada internațională de lectură vor fi însoțiți de elevi voluntari constănțeni de la TEAM.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii