Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:47 18 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ Constanţa, şcoliţi în Spania

ro

04 Apr, 2017 00:00 2317 Marime text
Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ continuă tradiţia participărilor la proiecte Erasmus+, în cadrul programelor europene care finanţează formarea profesională a elevilor în ţări ale Uniunii Europene.
 
După proiectul încheiat cu succes în anul şcolar 2015-2016, în anul şcolar 2016-2017 au fost programate două mobilităţi ale elevilor de clasele a XI-a învăţământ profesional, calificările mecanic auto şi tinichigiu vopsitor auto, în cadrul proiectului Erasmus+ cu titlul „Mecanici şi tinichigii auto formaţi la standarde europene“.
 
Prima mobilitate a avut loc în perioada 20 februarie - 17 martie 2017, în Barcelos, Portugalia, urmând ca a doua mobilitate să se desfăşoare în perioada 5 iunie - 30 iunie 2017, în Granada, Spania. Beneficiarii primei mobilităţi au fost 18 elevi de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ Constanţa, însoţiţi de profesorii Maria Hîncu şi Daniela Frangopol. Prima săptămână de activităţi a fost monitorizată de prof. Hariclia Marinela Popescu, în calitate de responsabil al proiectului.
 
Principalele activităţi pe durata mobilităţii au fost organizate de Associação Intercultural Amigos da Mobilidade Barcelos Portugalia, care a completat stagiul de formare profesională cu activităţi culturale. Elevii au fost repartizaţi la cei trei mari parteneri, Rubygalaxy Unipessoal Lda, Jomicarauto Lda şi Jobauto, unde, sub directa îndrumare a tutorilor de stagiu, au realizat activităţi specifice calificării lor, dobândind o serie de competenţe de specialitate, dar şi competenţe-cheie (lucrul în echipă, rezolvarea de probleme, gândirea critică, comunicarea în limba modernă etc.).
 
La finalul stagiului, elevii au primit Certificatul Europass Mobility, precum şi Certificatul de recunoaştere a experienţei şi competenţelor acumulate la locul de stagiu. De asemenea, în cadrul unui colocviu organizat în data de 28 martie 2017, elevilor li s-au validat experienţele acumulate pe durata stagiului în Portugalia, ei primind note la modulele de specialitate.
 
„În timpul liber, liceenii au avut ocazia să viziteze principalele obiective turistice din Barcelos şi Apulia, locaţia de cazare. În weekenduri s-au organizat excursii în principalele oraşe din Portugalia, Porto, Braga, Guimaraes, Valenca, Viana do Castelo şi Ponte de Lima. În aceste oraşe, au vizitat principalele obiective turistice precum Castelul din Guimaraes, Catedrala din Guimaraes - Sao Sebastiao, Paco dos Duques, Biserica Romanică, complexul turistic Bom Jesus, centrul, Jardin de Santa Barbara, în Porto Vila, Nova de Gaia - Santa Marinha, Catedrala din Porto - Se Catedral do Porto, Gara feroviară - Estacao Ferroviaria de Porto, Porto Se, Porto Cruz, Tore Tower, Santo Ildifonso, Universidade do Porto“, a declarat directorul Liceului „Dimitrie Leonida“, prof. ing. Doina Bută.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii