Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două echipe din Constanţa, la cea de-a doua ediţie a competiţiei naţionale de CanSat

ro

16 Feb, 2016 00:00 2513 Marime text

 
Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială (ESERO) România, un proiect al Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) în colaborare cu ROSA, a lansat cea de-a doua ediţie a competiţiei naţionale de CanSat, dedicată elevilor de peste 14 ani.
 
La concurs vor participa două echipe din Constanţa: echipa „Tomis II“, compusă din elevi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, coordonată de profesorul Ion Băraru, şi echipa „Operation Eagle Dive“, compusă din elevi ai Liceului Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie Sud, coordonată de profesorul Florin Constantin Şerbu.
 
Concursul va avea loc la nivel naţional în luna aprilie, iar echipa câştigătoare se va califica direct în finala competiţiei europene de CanSat, din luna iunie. Provocarea pentru elevi constă în includerea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit - cum ar fi alimentarea cu electricitate și comunicațiile - într-o doză de răcoritoare cu un volum de 330 de mililitri. Satelitul, denumit CanSat, va fi lansat de la o altitudine de aproximativ un kilometru, cu ajutorul unui avion, şi va trebui să îndeplinească o misiune și să aterizeze în condiții de siguranță.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii