Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Armatei Române, dr. Costin Scurtu, față-n față cu elevii Colegiului Militar „Al.I. Cuza” (galerie foto)

ro

26 Oct, 2019 00:00 3205 Marime text
Instituită prin decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959, Ziua Armatei Române a fost  marcată și la Colegiul Național Militar „Al.I. Cuza” din Constanța printr-o activitate organizată de prof. Adrian Ilie, prof. Mihaela Matache, prof. Iuliana Negret, prof. Geanina Roșu și prof. Valeria Hinza.
Elevilor din clasele a XI-a B, a IX-a A și a IX-a C le-au vorbit despre semnificația evenimentului, despre jertfa a mii de vieți pentru eliberarea, în 1944, de sub ocupație hortysto-fascistă, directorul Muzeului Național Militar „Ferdinand I”, filiala Constanța, reprezentant al Asociației „Tomis” pentru reconstituire istorică – dr. Costin Scurtu și prof. dr. Adrian Ilie, colaborator constant al cotidianului ZIUA de Constanța care din acest an școlar se „împarte” între catedra de istorie a Școlii gimnaziale „Constantin Brâncuși” din Medgidia și cea de la Colegiul Militar „Al. I. Cuza”.
Elevii Diana Oancă (clasa a XI-a B) și Claudiu Cojocărașu (clasa a IX-a C) au prezentat imaginea soldatului român in literatură. Elevul George Balog a recitat o poezie dedicată soldatului român.
Concluzia activității a fost aceea că Armata Română este una dintre cele mai importante instituții ale statului român și că a asigurat independența și integritatea acestuia în momente de restriște pentru țară.
 
Citește și:
 
Două eleve ale Colegiului Național Militar „Alexandru I. Cuza” reprezintă Constanța la Concursul național de literatură de la Călărași

Rezultate remarcabile, obţinute de elevii și profesorii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii