Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:18 16 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu o oră înainte de expirarea termenului ISJ Constanța a făcut public planul de școlarizare pentru clasa pregătitoare

ro

18 Mar, 2021 00:00 5099 Marime text
 • Înscrierea în clasa pregătitoare va debuta luni, 29 martie, și se va încheia pe 28 aprilie
 • Actele necesare înscrierii copilului dvs.

Ieri, toate inspectoratele școlare au avut obligația să afișeze, conform prevederilor Calendarului de înscriere în învățământul primar, aprobat de Ministerul Educației, planul de școlarizare pentru clasele pregătitoare în anul școlar 2021-2022.
Înainte cu o oră de expirarea termenului, și Inspectoratul Școlar Județean Constanța a postat pe site-ul său oficial planul de școlarizare 2021-2022, într-un tabel, ciudat (cu coloane gen AN ȘCOLAR 2021-2022 ?!? JUDEȚ?!? TIP FORMAȚIUNE?!?), fără total general, cum am remarcat la toate celelalte inspectorate. Apropo, este doar o scăpare sau nu mai există step by step anul școlar viitor?

Vă prezentăm în continuare oferta educațională, așa cum am aflat-o telefonic, de la secretariatele școlilor, pentru câteva dintre cele mai căutate unități de învățământ constănțene. Cele mai multe clase de pregătitoare vor exista la Școala gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” - șapte, Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” oferă șase clase de pregătitoare, Școala gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” – patru clase, Școala gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir” – patru clase, Școala gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu” – cinci clase, Școala gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” – patru clase, Școala gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” – șase clase, Școala gimnaziala nr. 37 – patru clase, Școala gimnazială nr. 18 „Jean Bart” – patru clase, Școala gimnazială nr. 43 „Ferdinand” – patru clase.

Prima etapă de înscriere va debuta pe 29 martie, și nu cum era prevăzut inițial pe 15 martie, în proiectul supus dezbaterii, și se va încheia pe 28 aprilie.
Pe 20 mai 2021 vor fi afișate locurile rămase libere după prima etapă, cea de-a doua rundă de înscrieri urmând să debuteze pe 24 mai (până pe 31 mai). Pe 4 iunie vor fi afișate listele finale cu elevii înmatriculați.


Actele necesare înscrierii

O noutate față de anii trecuți o constituie Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului, în sensul că dispare, pentru cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021. Este necesară doar recomandarea de la grădiniță.


Iată actele necesare pentru înscrierea în clasa pregătitoare:
 • Cererea-tip de înscriere în clasa pregătitoare 2021 (de la secretariatul școlii sau de pe site);
 • Actul de identitate al părintelui/tutorelui legal, în original și copie; părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului;
 • Copie a certificatului de naștere al copilului (acestea vor fi certificate „conform cu originalul” de către secretariatul unității de învățământ, pe baza documentelor originale)
 • Recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021 (de la grădiniță, acolo unde este cazul)
 • Avizul medicului de familie/medicului școlar că elevul este „apt de școală” (de intrare în colectivitate); Vaccinările de la medicul de familie/copie carnet de vaccinare
 • Adeverință din care să reiasă că frecventează grădinița
 • Dosar pvc

Criteriile generale de departajare vor fi următoarele:
 • Existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului;
 • Existența unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți. Situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/ plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți;
 • Existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
 • Existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă.


Citește și:

Au fost aprobate metodologia și calendarul de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2021-2022


 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii

 • Caterina 25 Mar, 2021 23:40 Am sunat astăzi la IJ C-ta in speranta ca voi afla ceva despre broșura cu liceele si etapele de înscriere la liceu . Habar nu aveau, au zis sa revin in cateva ore. Mi s-a transmis că o vor scoate în mai? Cum in mai, atunci deja trebuiesc susținute probele ptr bilingv???