Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Copiii ucraineni au început cursurile la Școala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” (GALERIE FOTO)

ro

07 Apr, 2022 12:05 2346 Marime text
Școală pentru copii ucraineni, foto: ZIUA de Constanța

Într-o anexă a Școlii Gimnaziale nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” au fost amenajate săli de clasă pentru copiii ucraineni. Astfel, în acest moment, 160 de elevi își continuă studiile la Constanța. 

Elevii, cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani au început cursurile luni, 4 aprilie. 

Potrivit Primăriei Municipiului Constanța (PMC), copiii sunt împărțiți în patru grupe de vârstă (3-6 ani, 7-8 ani, 9-11 ani și 12-14 ani) și învață în două schimburi - între 08.30 și 12:30, respectiv, 13:00 și 17:00. 

Cei care au împlinit vârsta de 14 ani și vorbesc limba engleză au fost îndreptați către liceele cu predare bilingvă din municipiul Constanța.  




„În ceea ce privește posibilitățile de a învăța în România, fiecare inspectorat școlar stabilește (...) modalitatea prin care sunt repartizați către unitățile de învățământ din județul Constanța.

Avem 125 de elevi înscriși în școlile din județul Constanța, fie elevi care urmează cursurile ca audienți, fie această situație (...) am găsit această soluție de compromis (..) prin care să poată să urmeze activități after school.

Dată fiind situația școlilor supraaglomerate din municipiul Constanța, s-au făcut eforturi deosebite. Sunt foarte puține unități de învățământ care învață într-un singur schimb. 

Ne dorim să-i sprijinim cu absolut tot ce au avut nevoie”, a declarat inspectorul școlar general, Sorin Mihai. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii