Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța 5 octombrie, zi nelucrătoare pentru toți salariații din învățământul preuniversitar

ro

01 Oct, 2020 15:37 8606 Marime text
  • Din 1994, data de 5 octombrie marchează în fiecare an Ziua Internațională a Profesorului (Ziua Internațională a Educației).

Într-un document al Biroului Operativ al Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța, adresat unităților de învățământ preuniversitar din județul Constanța, se cere să se aibă în vedere că ziua de luni, 5 octombrie a.c., este zi nelucrătoare pentru toți salariații din unitățile de învățământ preuniversitar, întrucât, din 1994, data de 5 octombrie marchează în fiecare an Ziua Internațională a Profesorului (Ziua Internațională a Educației). 
    

Ca atare, în ziua de 5 octombrie 2020 nu se realizează la nivelul unităților de învățământ niciun fel de activitate și nu se organizează manifestări specifice acestei zile, întrucât Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate - Învățământ Preuniversitar are o forță juridică superioară și prevalează prevederilor art. 4 din Ordinul MEC nr. 3125/2020 privind structura anului școlar 2020-2021.

Precizăm că, în conformitate cu dispozițiile at. 41 (5) din Constituția României, caracterul obligatoriu al convențiilor colective este garantat, iar potrivit art. 229 (4) din Codul Muncii, contractele colective de muncă constituie legea părților, se arată în document.    


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii