Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:48 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“, câştigător al titlului de „Şcoală europeană“

ro

05 Nov, 2015 00:00 1795 Marime text
Zeci de şcoli din întreaga ţară s-au înscris la concursul organizat, vara trecută, de Ministerul Educaţiei, pentru titlul de „Școală Europeană”.

Unităţile de învăţământ câştigătoare, implicate în programe europene din domeniul educației și formării profesionale, au fost răsplătite cu suma de 5.000 de lei fiecare. „Sumele vor fi utilizate de către fiecare unitate școlară pentru dotări de natura obiectelor de inventar, iar decizia privind bunurile care vor fi achiziționate aparține conducerii fiecărei unități de învățământ”, se mai precizează în ordinul de ministru.

În total, 60 de școli și licee au primit, în cadrul competiției „Școală Europeană” din 2015, suma de 5.000 de lei pentru a-și îmbunătăți baza materială, sporind astfel calitatea actului educațional. Printre câştigători se află şi Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, care a primit în această vară pentru a patra oară consecutiv titlul de „Școală Europeană”, în țară fiind doar două instituții ale căror merite au fost recunoscute de patru ori la rând. Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectate în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi ethosului şcolii. Odată obţinut, certificatul „Şcoala Europeană” este valabil o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Ti-a placut articolul?

Comentarii