Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clubul Sportiv are nevoie de reparatii de peste 3 miliarde de lei

ro

07 Mar, 2003 00:00 1022 Marime text

Bani pentru reabilitarea institutiilor de invatamant

Instalatia termica este veche de peste 30 de ani * Printre lucrarile urgente care trebuie incepute se numara refacerea fatadelor, a covorului asfaltic, a pardoselii si repararea instalatiilor sanitare * Alte defectiuni semnalate sunt cele la conductele de apa rece si calda, aflate si ele intr-o stare jalnica * Teren de handbal plin de gropi * Facturi de aproape 100 de milioane de lei la caldura * Solutia pentru rezolvarea problemei facturilor mari este instalarea unei centrale termice proprii

Inspectoratul Scolar Judetean a inaintat Ministerului Educatiei si Cercetarii o cerere pentru obtinerea de fonduri in vederea reabilitarii Clubului Scolar Sportiv nr. 1 (CSS 1) din Constanta. Personalul Serviciului Tehnic din cadrul ISJ Constanta a intocmit un raport in ceea ce priveste lucrarile necesare reparatiei celor patru corpuri de cladire. Astfel, printre lucrarile urgente care trebuie incepute se numara refacerea fatadelor, a covorului asfaltic, a pardoselii si repararea instalatiilor sanitare. Directorul institutiei scolare, Elena Buhaiev, a declarat ca instalatiile sanitare sunt prioritare deoarece acestea nu au mai fost schimbate de peste 30 de ani. "Una a fost instalata in 1969, iar cealalta in 1976. De atunci au mai fost facute reparatii, insa ele trebuie inlocuite", a explicat directorul. Alte defectiuni sesizate sunt cele la conductele de apa rece si calda, aflate si ele intr-o stare jalnica. O alta problema semnalata este terenul de handbal care este fisurat si plin de crapaturi, solutia in cazul acestuia fiind de a se turna ciment. Cladirea a mai fost reparata si in urma cu patru ani, atunci lucrarile concentrandu-se, in primul rand, la acoperis. Astfel, atunci au fost inlocuite acoperisurile la trei corpuri, in timp ce la cea de-a patra s-a realizat hidroizolatia in sala mare de sport.

Factura de milioane la caldura

Serviciul Tehnic a solicitat in adresa si instalarea unei centrale termice, in primul rand pentru ca cea de acum este invechita. Directorul Clubului Sportiv Scolar, Elena Buhaiev, a mentionat ca un alt motiv pentru care se intentioneaza instalarea unei centrale il reprezinta facturile foarte mari pe care le au la caldura. In acest moment, CSS 1 este racordat la reteaua de termoficare, astfel incat nu se pune problema lipsei de caldura in salile de joc. Insa, pentru a mentine un climat adecvat in vederea desfasurarii orelor este nevoie de aproape 100 de milioane de lei lunar. Astfel, facturile pentru caldura din ultimele luni au fost de 89 de milioane si, respectiv, 69 de milioane. "Caldura nu a lipsit pe timpul rece, insa cheltuielile pentru intretinere sunt foarte mari, asa incat avem nevoie sa instalam o centrala termica si sa trecem pe combustibil", a conchis Elena Buhaiev. Directorul a trimis actele necesare pentru aprobarea cererii dupa ce, in prealabil, a fost realizata o expertiza de catre o firma de constructii, asteptandu-se avizul ministerului pentru demararea lucrarilor de reabilitare. In urma acestor evaluari s-a constatat ca, pentru reparatiile totale, Ministerul Educatiei si Cercetarii va trebui sa aloce aproximativ 3,5 miliarde lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii