Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început Bacalaureatul olimpicilor Cine sunt elevii constănţeni care au intrat în febra examenelor

ro

19 May, 2015 00:00 2332 Marime text
Elevii care vor participa la concursuri și olimpiade internaţionale în această vară susţin deja Bacalaureatul. 211 elevi s-au înscris la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, informează Ministerul Educaţiei. Anul acesta, sesiunea specială a examenului de Bacalaureat se va desfăşura la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Ciolpani, judeţul Ilfov.
 
Prima probă - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - a început ieri şi va continua şi astăzi. Va urma evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 21 mai. Pe 23 mai, elevii vor susţine evaluarea competenţelor digitale, iar pe 25 mai este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. După 25 mai, încep probele scrise. Astfel, proba la Limba şi literatura română se va desfăşura pe 26 mai, urmată de proba obligatorie a profilului - pe 27 mai. Proba la alegere a profilului şi specializării se va desfăşura pe 28 mai. Rezultatele vor fi afişate în aceeaşi zi, până la ora 18.00. Tot atunci, între 18.00 și 20.00, elevii vor putea depune contestaţii, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 29 mai. La fel ca în anii precedenţi, elevii nu vor avea voie în sălile de examen cu telefoane mobile sau cu orice tip de mijloace de comunicare ce permit conectarea la Internet. 

Pe liste, şase constănţeni

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a publicat lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare, elevi care pot susţine sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2015. Astfel, dintre cei 69 de elevi cuprinşi în această listă, trei sunt din Constanţa. Este vorba despre Diana Ioana Anastase, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, care se pregăteşte pentru Olimpiada Internaţională de Chimie, Irina Andrada Crăciun, de la Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, care urmează să participe la Olimpiada de Geografie, şi Bianca Beatrice Barbatoş, de la Colegiul de Arte „Regina Maria“, înscrisă la Concursul Coregrafic Internaţional din Italia. De asemenea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a publicat şi lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale sportive şi care pot susţine sesiunea specială a examenului de Bacalaureat. Elevii constănţeni care se regăsesc în această listă sunt: Lavinia Panaete, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, care va participa la Jocurile Olimpice Europene, Bianca Maria Gorgovan, de la Colegiul Naţional „Constantin Brătescu“, care se pregăteşte pentru aceeaşi competiţie, şi Andra Sîrbu şi Daniela Varona, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, care vor participa la Jocurile Olimpice Europene, respectiv la Campionatul Mondial rezervat sportivilor până în 23 de ani.

La sfârşitul lunii mai, începe prima sesiune a Bacalaureatului 2015

Examenul de Bacalaureat 2015 va fi organizat în două sesiuni, iunie - iulie şi august - septembrie. Înscrierea candidaţilor la prima sesiune va avea loc între 25 şi 29 mai. Cursurile elevilor din clasele a XII-a/a XIII-a se vor încheia pe data de 29 mai. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se va desfăşura între 8 şi 10 iunie. Următoarea probă, constând în evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), este programată pentru perioada 10 - 12 iunie. Între 15 şi 19 iunie, se va desfăşura proba D - evaluarea competenţelor digitale, iar între 22 şi 26 iunie, va avea loc proba C - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, este programată pentru data de 29 iunie. Proba scrisă la limba şi literatura maternă se va desfăşura pe 30 iunie. Va urma, pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 6 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, elevii pot depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate între 7 şi 9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe data de 10 iulie. Sesiunea august - septembrie începe la 13 iulie şi se va încheia pe data de 3 septembrie.

Citeşte şi

Bacalaureat special pentru olimpici: Şase liceeni constănţeni, pe listele publicate de Ministerul Educaţiei

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii