Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:29 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat special pentru olimpici Şase liceeni constănţeni, pe listele publicate de Ministerul Educaţiei

ro

27 Apr, 2015 00:00 1747 Marime text
Elevii din clasele a XII-a care participă la olimpiade internaţionale sau la competiţii sportive şi artistice internaţionale programate în perioada Bacalaureatului 2015 vor susţine probele acestui examen în cadrul unei sesiuni speciale, care se desfăşoară între 16 şi 29 mai.
 
Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a publicat lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare, ce pot susţine sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2015.
 
Astfel, dintre cei 69 de elevi cuprinşi în această listă, trei sunt din Constanţa. Este vorba despre: Diana-Ioana Anastase, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, care se pregăteşte pentru Olimpiada Internaţională de Chimie, Irina-Andrada Crăciun, de la Colegiul Național „Mircea Cel Bătrân“, care urmează să participe la Olimpiada de Geografie, şi Bianca-Beatrice Barbatoş, de la Colegiul de Arte „Regina Maria“, înscrisă în cursa Concursului Coregrafic Internaţional din Italia. De asemenea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a publicat şi lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale sportive, ce pot susţine sesiunea specială a examenului de Bacalaureat. Elevii constănţeni care se regăsesc pe această listă sunt: Lavinia Panaete, de la Liceul Teoretic „Ovidius“, care va participa la Jocurile Olimpice Europene, Bianca Maria Gorgovan, de la Colegiul Naţional „Constantin Brătescu“, care se pregăteşte pentru aceeaşi competiţie, şi Andra Sîrbu şi Daniela Varona, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, care vor participa la Jocurile Olimpice Europene, respectiv la Campionatul Mondial rezervat sportivilor până în 23 de ani.

La sfârşitul lunii mai, începe prima sesiune a Bacalaureatului 2015

Examenul de Bacalaureat 2015 va fi organizat în două sesiuni, iunie - iulie şi august - septembrie. Înscrierea candidaţilor la prima sesiune va avea loc între 25 şi 29 mai. Cursurile elevilor din clasele a XII-a/a XIII-a se vor încheia pe data de 29 mai. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se va desfăşura între 8 şi 10 iunie. Următoarea probă, constând în evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), este programată pentru perioada 10 - 12 iunie. Între 15 şi 19 iunie, se va desfăşura proba D - evaluarea competenţelor digitale, iar între 22 şi 26 iunie, va avea loc proba C - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, este programată pentru data de 29 iunie. Proba scrisă la Limba şi literatura maternă se va desfăşura pe 30 iunie. Va urma, pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie, proba la alegere a profilului şi a specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 6 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, elevii pot depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate între 7 şi 9 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe data de 10 iulie. Sesiunea august-septembrie începe la 13 iulie şi se va încheia pe data de 3 septembrie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii