Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune preotul Ilie Petre despre acuzaţii În scandalul de la grădiniţa „Micul regat“ este implicată soţia directorului Seminarului Teologic Constanţa

ro

06 Jun, 2014 00:00 7265 Marime text
Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie „Micul regat“ din Constanţa a devenit celebru pentru faptul că a respectat întocmai proverbul „bătaia este ruptă din Rai“. Stau mărturie, în acest sens, imaginile surprinse de camerele de luat vederi, care arată cum copiii din această grădiniţă erau agresaţi fizic şi verbal de cei care se angajaseră să-i educe şi să-i îngrijească. Televiziuni şi ziare de prestigiu din Italia, Germania şi Spania au preluat subiectul şi condamnă tratamentul la care erau supuşi micuţii.
 
Noi dezvăluiri au apărut, ieri, în cazul Centrului „Micul Regat“ din Constanţa, unde mai multe educatoare au fost filmate în timp ce băteau copiii pe care îi aveau în „grijă“. După ce a ieşit la iveală faptul că una dintre acestea lucrează şi la grădiniţa de stat „Gulliver“, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a început o anchetă. Este vorba despre Irina Petre, o educatoare cunoscută şi apreciată, care lucrează, din 2009, la Grădiniţa „Gulliver“. Elena Velcea, directorul acestei unităţi educaţionale, susţine că Irina Petre a trecut toate examenele psihologice şi că nu-şi poate explica gestul ei. Menţionăm că Irina Petre este căsătorită cu preotul Ilie Petre, parohul Bisericii „Sfântul Dumitru“ din Constanţa şi directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Cuviosul Dionisie Exiguul“ din Constanţa. Părintele spune că împotriva soţiei sale nu există plângeri penale sau vreun dosar deschis. „Soţia mea nu este incriminată în acest dosar. Nu face parte din dosar. Ea apare doar într-o singură imagine în care desparte doi copii care se băteau şi, automat, pe unul dintre ei l-a ridicat şi l-a pus pe un scaun. Pentru că este soţie de preot, toată lumea o tăvăleşte prin noroi. Mai mult, am angajat un avocat, deoarece vom da în judecată trusturile de presă care au denigrat imaginea soţiei mele“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Ilie Petre. Acesta a mai spus că, în cursul zilei de ieri, la Grădiniţa „Gulliver“, părinţii au completat un chestionar. „Nimeni nu a avut de spus nimic rău despre soţia mea“, a precizat Ilie Petre. La rândul său, directorul Elena Velcea a spus că, ieri, 23 de părinţi ai căror copii se află în grupa mare unde este educator Irina Petre au completat chestionare: „Am făcut o anchetă internă. În acest sens, 23 de părinţi din 31 au venit la grădiniţă şi au completat un chestionar. Toţi au avut numai cuvinte de laudă despre Irina Petre, care a fost iubită de toţi copiii. Nu ştiu ce s-a întâmplat la acel centru privat, dar la noi, Irina Petre a fost o educatoare despre care nimeni nu poate spune nimici rău“. Irina Petre este în concediu prenatal, ea urmând să nască la sfârşitul acestei luni.
 
 
Înregistrări cutremurătoare
 
Reamintim că, la începutul acestei săptămâni, zeci de părinţi au intrat în alertă după ce au vizionat imaginile surprinse de camerele de luat vederi ale Centrului de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie „Micul Regat“ din Constanţa, în care copiii lor erau agresaţi fizic şi verbal. Mai mult, părinţii nu exclud varianta ca micuţii să fi fost adormiţi cu somnifere sau vin şi treziţi din somn servindu-li-se cafea. În consecinţă, ei au sesizat Parchetul Tribunalului Constanța în legătură cu presupusele abuzuri asupra copiilor lor. De asemenea, au fost depuse plângeri penale împotriva a două îngrijitoare şi a unei educatoare de la această grădiniţă. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere datează din noiembrie 2013, fiind descoperite de un părinte.

Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie „Micul Regat“, administrat de societatea Micul Regat EDU Center SRL, este o unitate particulară care funcționează fără autorizație, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Potrivit Registrului Comerţului, societatea a fost înfiinţată în anul 2012 şi are sediul social pe strada Alexandru cel Bun nr. 42 din Constanţa. Asociaţii şi administratorii societăţii sunt Eliza Pufleanu, născută în 1976, în Constanţa, şi Dumitru Pufleanu, născut în 1972, la Stejaru, Tulcea. SC Micul Regat Edu Center SRL administrează două unităţi, amplasate în locuri diferite, respectiv Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie, din strada Barbu Lăutaru nr. 1A, şi Grădiniţa cu orar normal şi prelungit din strada Ion Raţiu nr. 27. La „Micul Regat“ sunt înscrişi, la ora actuală, aproximativ 90 de copii cu vârste cuprinse între trei şi şase ani, iar taxele percepute părinţilor sunt cuprinse între 550 de lei pe lună pentru programul 8.00 - 12.00, 650 de lei pentru programul 8.00-13.00 şi 800 de lei pe lună pentru programul lung, 8.00 - 17.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ne facem ca nu intelegem 07 Jun, 2014 23:02 Pai cum nu stie ce s-a intamplat la acel centru privat ?fata de al lor ...au avut camere de filmat care au fost uitate deschise !