Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune insp.gen. al ISJ Constanța, Sorin Mihai A fost publicată arondarea școlară în județul Constanța, pentru înscrierea la clasa pregătitoare! Lista completă și planul de școlarizare (DOCUMENTE)

ro

30 Mar, 2023 10:41 3068 Marime text
  • În Secțiunea Documente puteți consulta arondarea școlară pentru toate unitățile de învățământ din județul Constanța, precum și planul de școlarizare.
Astăzi, 30 martie 2023, a fost aprobată arondarea școlară pentru înscrierea în învățământul primar în anul școlar 2023-2024, astfel cum a fost aprobată în CA al Inspectoratului Școlar Județean Constanța din 28 martie 2023.

Foarte important, inspectorul școlar general al ISJ Constanța, prof. Sorin Mihai, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că circumscripțiile pot suferi modificări, acolo unde situația o impune, potrivit metodologiei, până la daata de 2 mai 2023.
 
„Potrivit Metodologiei de înscriere în învățământul primar în anul școlar 2023-2024, arondarea școlară făcută publică astăzi (nr. 30 martie 2023) poate suferi modificări până la data de 2 mai 2023 inclusiv, acolo unde situația o impune, conform legislației în vigoare“, a declarat prof. Sorin Mihai.
 
Astfel, în Metodologia de înscriere, se precizează faptul că până la data de 2 mai 2023 inclusiv poate avea loc „reconfigurarea, acolo unde se impune, de către inspectoratele școlare, a circumscripțiilor școlare, astfel încât să asigure optimizarea procesului de cuprindere a copiilor în clasa pregătitoare, în situația în care capacitatea unei unități de învățământ nu permite cuprinderea în clasa pregătitoare a tuturor copiilor din circumscripția școlară stabilită în anul școlar anterior, precum și în alte situații justificate, cum ar fi eliminarea segregării școlare, rezultată din segregarea pe criteriul mediului de rezidență“.
 
Conform Calendarului, completarea și validarea cererilor-tip de înscriere în învățământul primar se desfășoară începând cu data de 3 mai 2023 și până pe 18 mai 2023, iar pe 31 mai 2023 vor fi afișate în unitățile de învățământul și pe site-ul ISJ Constanța a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere, a doua etapă de înscriere pe locurile libere urmând să înceapă pe 5 iunie 2023.
 
În Secțiunea Documente puteți consulta arondarea școlară pentru toate unitățile de învățământ din județul Constanța, precum și planul de școlarizare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii