Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz special la Constanţa Un candidat susţine examenul de Bacalaureat 2019 la Penitenciarul Poarta Albă

ro

03 Jul, 2019 00:00 3546 Marime text

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei Naţionale, azi are loc proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2019. Potrivit ISJ Constanţa, la proba scrisă obligatorie a profilului s-au înscris 4.691 de candidaţi din judeţul Constanţa. Dintre aceştia, 3.590 de candidaţi vor participa la proba scrisă la Matematică, iar alţi 1-101 - la Istorie.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au început luni, cu testul de Limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Potrivit ISJ Constanţa, la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat au fost prezenţi 4.385 de elevi, iar 165 au absentat. De asemenea, niciun elev din Constanţa nu a fost eliminat pentru fraudă.

Ieri s-a desfăşurat proba la limba şi literatura maternă: maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană şi italiană. În judeţul Constanţa, şase elevi au susţinut proba scrisă la limba turcă.

Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 4 iulie. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12.00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Precizăm că în judeţul Constanţa 13 elevi susţin probele scrise de la examenul de Bacalaureat în condiţii speciale. Unii din motive medicale, iar un candidat susţine examenul la Penitenciarul Poarta Albă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii