Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calendarul înscrierii în învăţământul primar! În ce perioadă se depun cererile de înscriere

ro

20 Mar, 2024 12:27 696 Marime text
foto: MDLPACalendarul final de înscriere în clasa pregătitoare în anul școlar viitor urmează să fie publicat în Monitorul oficial, împreună cu metodologia de înscriere.

Calendarul inscrierii in invăţământul primar (2024-2025) 
  • 11 aprilie-14 mai 2024 - Depunerea/Transmiterea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor. 
  • 14-17 mai 2024 - Procesarea cererilor-tip de înscriere şi repartizarea copiilor la şcoala de circumscripţie. 
  • 20-27 mai 2024 - Procesarea cererilor-tip prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de invăţământ decât la şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor. 
  • 28 mai 2024 - Repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri, şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie. 
  • 29 mai 2024 - Afişarea candidaţilor inmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere. 
A doua etapă de inscrieri: 
 
  • 30 mai 2024 - Comunicarea procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, după prima etapă de înscriere. 
  • 31 mai-7 iunie 2024 - Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. 
  • 10-14 iunie 2024 - Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ aflată pe prima poziţie în opţiunile privind înscrierea copiilor. 
  • 17-21 iunie 2024 - Procesarea cererilor-tip de înscriere. 
  • 21 iunie 2024 - Afişarea listelor finale ale copiilorinscrişi în clasa pregătitoare. 
  • 2-6 septembrie 2024 - Soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă inscrişi la o unitate de invăţământ. 

„Cererile-tip de înscriere pot fi completate doar pentru unităţile de invăţământ la care există locuri disponibile dupa incheierea primei etape de înscriere. Părinţii completează, in ordinea descrescătoare a preferinţelor, maximum trei opţiuni pentru unităţi de unvăţământ la care mai există locuri disponibile. Validarea cererii-tip de înscriere se face la unitatea de invăţământ aflată pe prima poziţie din cele 3 opţiuni exprimate pentru etapa a doua de înscriere“ - potrivit Ministerului Educației. 


Pentru a veni în sprijinul părinților și al tuturor celor implicați în procesul de înscriere, după publicarea documentelor în Monitorul oficial Ministerul Educației va pune la dispoziția tuturor celor interesați un material cu principalele întrebări și răspunsuri referitoare la înscrierea copiilor la școală.

De asemenea, în perioada înscrierilor și până la sfârșitul acestora, la nivelul fiecărui inspectorat școlar va fi disponibil un număr telverde, unde părinții vor putea suna pentru a primi, gratuit, informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor.

Numărul de telefon telverde, data de la care acesta este funcțional și programul de funcționare vor fi comunicate în timp util de fiecare inspectorat școlar.

Citește și: 

Sondaj de Opinie60% dintre respondenți sunt convinși că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța nu se va rezolva curând
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii