Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:22 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Azi sărbătorim Ziua învățătorului. La mulți ani, dragi dascăli!

ro

05 Jun, 2019 09:37 1271 Marime text
Pe 5 iunie a fost stabilită prin lege Ziua Învăţătorului, iar Ministerul Educaţiei precizează în structura anului şcolar faptul că miercuri, 5 iunie este o zi specială ce „va fi marcată prin manifestări specifice”.

Ziua Învăţătorului a fost instituită în octombrie 2007, ziua de 5 iunie semnificând ziua de naştere a profesorului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului modern românesc (născut pe 5 iunie 1779- decedat pe 17 sept. 1823).

Potrivit actului normativ, Ziua Învăţătorului este sărbătorită în toate unităţile de învăţământ de stat, particulare şi confesionale din sistemul românesc, iar Ministerul Educatiei şi alte instituţii ale statului acordă premii, distincţii, medalii şi titluri onorifice cadrelor didactice şi elevilor. 
În unităţile de învăţământ, miercuri, nu se vor face ore de curs deşi copiii vor merge la şcoală. Alături de profesori, aceştia vor desfăşura diferite activităţi non-formale, precum vizionarea de filmuleţe educative, participarea la ateliere de pictură şi mersul în drumeţii.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii