Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au prezentat „Cei trei purceluşi“ Elevii Colegiului „Regina Maria“, actori pentru copiii de la Centrul Şcolar „Delfinul“

ro

05 Feb, 2016 00:00 3815 Marime text
Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” a derulat, în această săptămână, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Delfinul” din Constanţa, activitatea „Clubul de lectură - Cei trei purceluşi”, în cadrul Strategiei Naţionale pentru Acţiune Comunitară (SNAC).
 
Scopul activităţii a fost dramatizarea poveştii „Cei trei purceluşi” de către elevii voluntari ai colegiului pentru copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Delfinul”. Activitatea a fost coordonată de profesor psiholog Daniela Stroia şi de profesorii Simona BarbuLaura Coman, Leonte Alina, Carmen Mihaela Vărăşteanu, Victoria Dorobanţiu şi Alexandra Popescu.
 
În activitate au fost implicaţi elevii voluntari din clasa I B, care au colorat decorul necesar piesei, şi din clasa a X-a B, care au conceput scenariul dramatizării, precum şi punerea în scenă. Beneficiarii au fost elevi cu deficienţe de învăţare moderate de la trei clase din cadrul Centrului Școlar de Educaţie Incluzivă „Delfinul”.
 
„Continuăm tradiţia de a aduce în mijlocul elevilor cu deficienţe de învăţare poveşti clasice, îndrăgite de toţi. Anul acesta am ales «Cei trei purceluşi», pentru că este dinamică, cu o acţiune plină de vervă şi transmite un mesaj pozitiv: cei care se ajută unii pe alţii izbutesc în orice situaţie. Un elev de la clasa I B a spus: «Am colorat cu colegii mei planşele pentru poveste. Ca să fie cât mai vesele, am adăugat câteva animale prietenoase şi flori», a declarat psiholog Daniela Stroia.
 
La rândul lor, elevele din clasa a X-a B care au organizat activitatea au precizat: „Deşi la început ni s-a părut destul de dificil să ne învingem emoţiile, am reuşit să jucăm bine povestea şi ne-am bucurat să îi vedem pe copii râzând şi aplaudând”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii