Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au început înscrierile la Bacalaureat Când va avea loc primul examen şi când vor fi afişate rezultatele

ro

27 May, 2014 00:00 2908 Marime text
Ieri, a început înscrierea candidaţilor la prima sesiune de Bacalaureat 2014. Absolvenţii clasei a XII-a se vor putea înscrie la examen până pe data de 30 mai, iar pe 10 iunie, ei vor susţine prima probă. 

Cursurile pentru absolvenţii clasei a XII-a / a XIII-a se vor încheia pe data de 30 mai. Între 10 şi12 iunie, se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), între 11-13 iunie. Candidaţii vor mai susţine, în perioada 16-20 iunie, evaluarea competenţelor digitale (proba D) şi evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), în perioada 23-27 iunie. Probele scrise încep pe 30 iunie, când se va desfăşura proba la limba şi literatura română. Pe 1 iulie, este programată proba scrisă la limba şi literatura maternă. Urmează, pe data de 2 iulie, susţinerea probei obligatorii a profilului. Ultimul examen va avea loc pe data de 4 iulie, reprezentând proba la alegere a profilului şi a specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe 7 iulie. În aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00, elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 11 iulie. Candidaţii nu pot intra în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de comunicare. Candidaţii asupra cărora vor fi descoperite astfel de materiale vor fi eliminaţi din examen de către preşedintele comisiei, indiferent dacă „sursele de inspiraţie“ au fost sau nu folosite.

Olimpicii susţin examenele în perioada 17-30 mai

162 de absolvenţi de liceu susţin, în perioada 17-30 mai, examenul de Bacalaureat, în sesiunea specială. Ieri, olimpicii au avut prima probă scrisă din cadrul sesiunii speciale a Bacalaureatului: examenul la limba şi literatura română. Astăzi, se va desfăşura proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar pe 28 mai va avea loc proba la alegere a profilului. Ultima probă, cea la limba şi literatura maternă, se va desfăşura pe 29 mai, iar rezultatele vor fi afişate în aceeaşi zi. Contestaţiile pot fi depuse, de asemenea, pe 29 mai, între orele 18.00-20.00, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 30 mai. Printre olimpici se află şi patru elevi constănţeni: Vlad Coşoreanu, elev la Liceul Teoretic „Ovidius“, Maria Teodora Ilie, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, ambii calificaţi la Olimpiada Naţională de Biologie, Ştefania Lucica Moroianu, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, calificată la Naţionala de Fizică şi Iani Alexandru Cucliciu, de la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“, care va susţine examenele de admitere la o universitate din străinătate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii