Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț important al Ministerului Educației! Câte note pot avea elevii pentru a se putea încheia situația școlara

ro

07 Jun, 2023 12:12 1118 Marime text
Foto: facebook/MDLPAÎn continuarea demersurilor de a adapta activitățile de final de an școlar la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei a publicat, în consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea și completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației nr. 4183/2022.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, modificările propuse prin proiectul lansat în consultare publică vizează următoarele:
  • În anul școlar 2022 - 2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două. 
  • În anul școlar 2022 - 2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală. 

„Reiterăm faptul că Ministerul Educației comunică permanent cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București pentru a identifica cele mai bune soluții de adaptare la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal“ - au mai precizat reprezentanții Ministerului Educației.

Citește și: 

Ministerul Educației, anunț de ultimă oră despre modificarea Calendarului de înscriere în învățământul primar 2023 - 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii