Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Ligia Deca Profesorii nu vor fi plătiți pentru zilele în care au fost în grevă

ro

11 Jun, 2023 13:17 1418 Marime text
La finalul ședinței de Guvern, ministrul Educației, Ligia Deca a răspuns la mai multe întrebări legate de greva din învățământ. 

Ministrul a precizat că profesorii care au fost în grevă nu vor fi sancționați dar nu vor fi plătiți pentru perioada în care nu au fost la cursuri. 

„În primul rând că nu este vorba despre o sancțiune. Este vorba despre o prevedere legală asumată și în scris de către federațiile sindicale în informările pe care le-au făcut către membrii de sindicat. În acest context, legal, noi nu am făcut decât să rămânem în statul de drept pe care-l avem și să aplicăm legea, adică am solicitat ca plățile să se facă în funcție de numărul de zile lucrate pentru fiecare cadru didactic. Toți cei care au fost la școală, vor fi plătiți în conformitate cu zilele lucrate. Cei care au ales o formă de protest, la fel, vor fi plătiți în funcție de zilele lucrate. Nu există niciun fel de altă sancțiune, n-am făcut niciodată presiune asupra cadrelor didactice care protestează și am rugat să nu existe niciun fel de presiune nici asupra cadrelor didactice care au ales să continue procesul educațional. Este normal să ne respectăm punctele de vedere și opțiunea de a ne face publice anumite doleanțe“ -a precizta ministrul Ligia Deca.

Citește și: 

Ministrul Educației„Înscrierile pentru bacalaureat şi pentru Evaluarea Naţională se vor prelungi până pe 16 iunie“ (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii