Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:35 07 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Amplă activitate de ecologizare, demarată de elevii și profesorii de la Şcoala Gimnazială Grigore Moisil din Năvodari

ro

13 May, 2018 14:12 2417 Marime text
Şcoala Gimnazială Grigore Moisil din Năvodari declară ziua de 14 mai 2018, Zi Verde. Cadrele didactice anunţă o amplă activitate de ecologizare în care vor fi anteranți 1.000 de voluntari.

Luni, încă de dimineaţă, elevii și cadrele didactice vor fi împărţi în grupe de câte o sută de persoane arondate pe diferite zone ale oraşului Năvodari şi vor ecologiza fiecare colţ verde.

„Am simţit nevoia să organizăm această acţiune, la care îi invităm pe toţi năvodărenii să ni se alăture, în urma mini-vacanţei de 1 Mai. Am monitorizat zonele verzi după această sărbătoare şi am constatat că în urma petrecăreţilor au rămas mormane de gunoaie şi resturi menajere. În această activitate vor fi implicaţi de la cei mai mici elevi ai noştri, cei de la clasele pregătitoare, până la cei de clasa a VIII-a. Vom ecologiza iar apoi vom împărţi selectiv deşeurile: cele recilabile vor fi repartizate pe categorii (hârtie, pet-uri, doze de aluminiu) şi predate centrelor de colectare iar gunoiul menajer va fi colectat de societatea de salubrizare locală care îl va transporta la groapa de gunoi de la Ovidiu. Activitatea face parte din programul mondial ECO-ŞCOALA coordonat la nivel naţional de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) şi la nivel mondial de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Înconjurător (FEE)“, a declarat directorul unității de învățământ prof. Ligia Mangri.

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii