Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:31 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Republicii Estonia, E.S. Ingrid Kressel Vinciguerra, în vizită la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

07 Apr, 2023 14:55 1109 Marime text
Rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, s-a întâlnit vineri, 7 aprilie 2023, cu Excelența Sa, doamna  Ingrid Kressel Vinciguerra, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Estoniei în România, Bulgaria și Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța, la întrevedere au participat  prof. univ. dr. Diane Vancea, președintele Senatului UOC, prof. univ. dr. Mihai Gîrțu, prorector pentru cercetare și inovare al UOC, și conf. univ. dr. Alexandru Bobe, prorector pentru digitalizare, studenți și alumni al UOC și consul onorific al Republicii Estonia la Constanța.

„În cadrul întâlnirii am abordat o serie de aspecte legate de colaborarea pe teme academice dintre Universitatea Ovidius din Constanța și universități din Estonia, cu accent pe intensificarea schimbului de experienţă între cadre didactice şi studenţi din cele două țări, precum și pe cooperarea din domeniul IT și inovare realizată în cadrul Centrului European de Inovare Digitală CiTyINNOHub”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Totodată, în cadrul discuțiilor au fost punctate detalii despre organizarea unei serii de workshop-uri cu tematică centrată pe greentech, în care companii estoniene își vor oferi serviciile pentru beneficiarii privați sau din administrația publică, ce doresc să implementeze tehnologii inovatoare pentru un viitor sustenabil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii