Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:33 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am fost ignoraţi şi înjosiţi“ Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“, în mijlocul unui scandal

ro

28 May, 2015 00:00 11007 Marime text


Absolvenţii din clasa a VIII-a susţin, în aceste zile, proba de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă. La nivelul judeţului Constanţa, au fost organizate şase centre în care se desfăşoară aceste probe: Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Liceul Teoretic „Ovidius“, Liceul Teoretic „George Călinescu“, Colegiul Comercial „Carol I“ şi Colegiul Naţional „Kemal Ataturk“ din Medgidia. Examenele nu au trecut însă fără incidente, aşa cum povesteşte un părinte revoltat, într-o scrisoare adresată cotidianului ZIUA de Constanţa.

„Părinţii - plătitorii de taxe - sunt ignoraţi şi înjosiţi de angajaţii din sistemul de învăţământ. Pentru a înscrie copilul la Colegiul Naţional Pedagogic, să susţină, pe 27 mai, proba de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă, în cazul fiicei mele, limba engleză, a trebuit să fac două drumuri la Colegiul Pedagogic, ca, în final, să o înscriu la Colegiul «Mircea Cel Bătrân». Am sunat pe 11 mai la secretariatul Colegiul Pedagogic să mă informez când au loc înscrierile. Mi s-a comunicat că în zilele de 25 şi 26 mai, între orele 9 -16. Vineri, 22 mai, am sunat din nou, pentru a mă asigura dacă nu sunt modificări în orarul înscrierilor. Luni, 25 mai, am ajuns la Colegiul Pedagogic în jurul orei 15.00, unde am fost oprită de firma de pază, care mi-a comunicat că nu se fac înscrieri la acea oră şi să vin a doua zi, la ora 9.00. Refuzând să plec, am sunat din faţa liceului la secretariat şi am rugat-o pe doamna secretară să facă o excepţie, având în vedere că am fost informată greşit despre programul de înscrieri. Mi s-a reproşat că am chef de ceartă şi că din cauza mea nu se poate ocupa de înscrieri. Sfatul dânsei a fost să mă duc la alte licee sau să vin a doua zi, pe data de 26 mai, la ora 9.00. Ceea ce s-a şi întâmplat. Pe data de 26 mai, la ora 8.15, am ajuns la Colegiul Pedagogic. Împreună cu alţi părinţi, am stat în faţa colegiului până la ora 9.00, când a apărut o doamnă care ne-a informat că nu se mai fac înscrieri pentru examen. «S-au înscris prea mulţi copii la noi», ne-a anunţat. Părinţii au vociferat şi au rugat-o să-i înscrie şi pe cei care au stat ca tâmpiţii în faţa liceului câteva ore bune. Dar a refuzat! O mare bătaie de joc pe banii noştri. Nu puteau spune din data de 25 mai că nu se mai fac înscrieri? De ce am fost informaţi greşit şi la telefon?“, se întreabă Georgiana Secariu.

Ce spun reprezentanţii Colegiului „Constantin Brătescu“


Directorul Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“, prof. Anamaria Ciobotaru, a declarat că, pe data de 25 mai, la unitatea de învăţământ pe care o conduce s-au înscris 328 de elevi. „Am solicitat Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa să ne permită ca pe data de 26 mai să nu se mai facă înscrieri pentru proba de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă, deoarece acum se desfăşoară şi probele de aptitudini. Nu avem spaţiu fizic pentru toate acestea“, a menţionat prof. Anamaria Ciobotaru. Directorul colegiului a precizat că elevii de clasa a VIII-a au avut la dispoziţie şi alte centre unde ar fi putut susţine aceste probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mama 26 Oct, 2015 15:51 trebuia afisata 'taxa admitere' la profil pedagogic, ca sa nu mai fie inghesuiala, au reusit'eleve' care nu au legatura cu meseria de dascal pentru copii de 3-11 ani.
  • Parinte 28 May, 2015 07:03 Pe 25 mai am stat intr-adevar la rand sa -mi inscriu copilul. A fost optiunea mea sa-l inscriu aici insa. Mai erau inca 4 centre. Eu vreau ca fata mea sa intre in acest liceu. Nu mi-a vorbit nimeni nici urat si nici nu m-a injosit! Cand 2 oameni, inscriu 300 si de copii in careva ore, eu zic ca fiecare ar trebui sa aiba intelegere. Felicitari pt. organizare! Copilul meu mi-a spus ca o ora cat a durat examenul a fost liniste mormant. Totul bine organizat! Liste afisate, parintii nu au avut voie nici macar in curte, ce sa mai spunem in scoala cum a fost in alta parte. Curatenie! Succes tuturor!