Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:37 16 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Alege EDUCAȚIA! Este calea către viitorul tău”. Instituţiile de învăţământ din Constanța îşi vor expune oferta la târgul ofertelor educaționale

ro

11 Apr, 2019 11:30 1614 Marime text
Vineri, 12 aprilie 2019, începând cu ora 11.00, oferta educaţională a anului şcolar 2019-2020 va fi prezentată sub sloganul „Alege EDUCAȚIA! Este calea către  viitorul tău”de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, în colaborare cu Consiliul Judeţean Constanţa, Instituția Prefectului- Județul Constanța, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa, universităţile constănțene și alţi parteneri educaţionali.

Potrivit unui comunicat transmis de ISJ Constanța, târgul ofertelor educaţionale este adresat elevilor din clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, părinţilor acestora, precum şi elevilor de liceu interesaţi de traseul educaţional şi de formarea profesională.

Instituţiile de învăţământ îşi vor expune oferta atât la Pavilionul Expoziţional Constanţa, cât şi în alte patru centre și unități școlare din judeţul Constanţa - Medgidia, Mangalia, Cobadin și Cernavodă (Anexa 1 ce poate fi analizată în secțiunea Document).

Ofertele educaţionale din învăţământul liceal teoretic, vocațional sau tehnologic, alături de oferta unităților cu învățământ profesional dual pot fi vizionate în intervalul orar, 11.00-18.00.  La ora 12.00, directorul general al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, Sebastian Metz, și inspectorul școlar general, prof. Zoia-Gabriela Bucovală, vor semna acordul de parteneriat dintre Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prin care  învățământul profesional și dual va constitui alternativa viabilă pentru piața muncii. Obiectul acestui parteneriat îl reprezintă măsurile de colaborare și de sprijin reciproc pentru educarea și informarea publicului cu privire la învățământul profesional și dual.

Deschiderea oficială de la ora 11.00 va avea loc în prezenţa autorităţilor locale, a partenerilor educaționali și a reprezentanţilor mediului de afaceri. Pe parcursul zilei, sunt așteptați peste 7 000 de elevi, alături de părinți sau alte persoane interesate, iar CJRAE Constanța va aplica și de această dată, chestionare de opinie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii