Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Admiterea 2020 în clasa a V-a are loc între 26-30 iunie

ro

23 May, 2020 00:00 5550 Marime text
 

 
  • Urmează să fie stabilit calendarul de înscriere
  • Proba la limbă modernă este obligatorie, indiferent de numărul de elevi înscriși

Emoțiile pe care le trăiesc, zilele acestea, părinții și elevii claselor terminale – a VIII-a, respectiv a XII-a și a XIII-a – li se alătură și cei care își doresc să acceseze un gimnaziu la unul dintre liceele de top ale Constanței.
Vineri, 22 mai, Ministerul Educației a adus la cunoștința inspectoratelor școlare că admiterea în clasa a V-a urmează să aibă loc în perioada 26-30 iunie 2020.

Odată comunicat acest interval, unitățile de învățământ organizatoare ale acestei selecții urmează să stabilească perioada de înscrieri, dar și data susținerii probei de limbă modernă, care este obligatorie, indiferent de numărul de elevi înscriși.

Pentru anul școlar 2020-2021 Colegiul Național „Mihai Eminescu” înființează o clasă a V-a cu un efectiv de 30 de elevi. Părinții elevilor care sunt interesați să susțină acest examen pot depune o scrisoare de intenție, pe adresa de mail a colegiului, cnmihai_eminescucta@yahoo.com. Examenul se va susține la disciplina matematică, subiectele acoperind programa claselor I-IV, pentru că, după cum era de așteptat materia semestrului al doilea din clasa a IV a nu va fi luat în calculul itemilor.

După cum se cunoaște din anii anteriori, celelalte instituții care vor organiza admiteri în clasa a V-a sunt Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Liceul Teoretic „Ovidius”, Liceul Teoretic „Traian”, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” și Liceul Teoretic „George Călinescu”.

Interesant este faptul că unitățile de învățământ care organizează și desfășoară proba de admitere în clasa a V-a nu pot fi centre de evaluare pentru examenul național de Bacalaureat 2020, ale cărui probe scrise se desfășoară în perioada 22-25 iunie.

Vom reveni cu amănunte pe măsură ce liceele sus-amintite își vor stabili calendarul admiterii în clasa a V-a.
 
Citește și:

Mirciștii coordonați de un fost inspector școlar general au atins o nouă performanță

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii