Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:40 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima zi de înscriere la Evaluarea Naţională 2015 Absolvenţii constănţeni, aşteptaţi la unităţile şcolare

ro

17 Jun, 2015 00:00 1302 Marime text
Astăzi este ultima zi în care absolvenţii constănţeni ai claselor a VIII-a se pot înscrie la Evaluarea Naţională 2015. Probele se vor desfăşura săptămâna viitoare, iar primele rezultate vor fi afişate pe 26 iunie. După fiecare probă scrisă, comisiile din şcoli trebuie să verifice, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen. Înscrierea se face la şcoala pe care a absolvit-o candidatul.
 
Examenele încep luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. A două zi, pe 23 iunie, va avea loc proba scrisă la limba şi literatură maternă, iar miercuri, 24 iunie, elevii susţin ultimul examen, la Matematică. Primele rezultate vor fi afişate vineri, 26 iunie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, absolvenţii de gimnaziu nemulţumiţi de note pot să depună contestaţii, până la ora 20.00. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate marţi, 30 iunie.

Înregistrările audio-video, verificate după fiecare probă

O premieră a examenelor din acest an este reprezentată de verificarea, prin sondaj, după fiecare examen, a înregistrărilor audio-video din sălile în care elevii au susţinut probele. Regula a fost introdusă şi pentru examenele de Bacalaureat de anul acesta. Metodologia prevede ca, „în cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraudă, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din şcoala respectivă“. Candidaţilor de la Evaluarea Naţională 2015 le este interzisă intrarea în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete. De asemenea, li se interzice să aibă asupra lor, „în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi“. Elevii nu au voie să între în examen nici cu telefoane mobile, căşti sau orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare ce permite conectarea la Internet şi la reţelele de socializare, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru realizarea calculelor sau pentru comunicarea între candidaţi şi cu exteriorul. Candidaţii de la examen nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale. Elevii care încalcă aceste reguli sunt eliminaţi din examen şi primesc nota 1 pe lucrare, indiferent dacă au copiat sau au încercat să copieze.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii