Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:08 25 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A X-a Sesiune de Comunicări Ştiinţifice pentru Elevi „Noi și Economia”, găzduită de Universitatea Ovidius din Constanţa

ro

30 Mar, 2022 11:31 537 Marime text
Universitatea Ovidius Constanța. Foto: ZIUA de ConstanțaCea de-a X-a ediţie a Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice pentru Elevi „Noi și Economia”, organizată de Facultatea de Știinţe Economice a Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC), a reunit sâmbătă 26 martie a. c, în Campus, 36 de participanţi, elevii de la şase licee din județul Constanța și din cele limitrofe, informează conf. univ. dr. Gabriela Gheorghiu, prodecan cu strategia de internaţionalizare, parteneriatul cu mediul socio-economic și relația cu studenții și absolvenții.

Potrivit unui comunicat al Universității Ovidius Constanța, organizată pe două secțiuni, sub forma unui concurs de eseuri, respectiv de planuri de afaceri, sesiunea de comunicări științifice a adus în prim plan eforturile tinerilor economiști de a impresiona prin actualitatea informațiilor prezentate, originalitatea ideilor exprimate, și abilitățile oratorice etalate în fața comisiilor de jurizare alcătuite din cadre didactice ale Facultăţii de Știinţe Economice și un reprezentant din partea sponsorului concursului (BCR- Erste Bank).

Cele mai documentate eseuri și cele mai viabile planuri de afaceri, realizate sub îndrumarea cadrelor didactice coordonatoare, au fost recompensate cu premii în bani, în valoare totală de 2.000 lei, oferite de BCR-Erste Bank, după cum urmează:

Secțiunea I – Eseuri din ariile tematice: Antreprenoriat; Marketing în afaceri; Turismul – provocări și perspective – Banii și Economia:

  *   Premiul I în valoare de 400 lei – OPREA MARIA MELANIA, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” Slobozia;
  *   Premiul II în valoare de 300 lei – ȚIMĂR MĂDĂLINA ELENA, de la Liceul Economic „Virgil Madgearu” Constanța;
  *   Premiul III în valoare de 200 lei – SAVU OANA ALEXANDRA, de la Colegiul Comercial „Carol I” Constanța;
  *   Mențiune 1 în valoare 100 lei – MOLDOVEANU ELENA ALEXANDRA și BĂDĂU GEORGIANA NICOLETA, de la Liceul Tehnologic „Carsium” Hârșova;
  *   Mențiune 2 în valoare 100 lei – IURUC SILVIU, de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța.

Secțiunea II – Planuri de afaceri:

  *   Premiul I în valoare de 400 lei – MĂRGINEANU ALEXANDRU și DINU ALEXANDRU, de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța;
  *   Premiul II în valoare de 300 lei – IVANCIU ANDREEA GEORGIANA și DERVIȘ ERKAN, de la Colegiul Comercial „Carol I” Constanța;
  *   Premiul III în valoare de 200 lei – AIOANEI EMILIA ANAIS și ZULCHEFIL AYLIN HAYIRIYE.

Premiile în bani sunt completate de reduceri la taxa de școlarizare aferentă primului an de studii universitare de licență pentru viitorii studenți ai Facultății de Științe Economice (100% reducere – Premiul I, 50% reducere – Premiul II, 30% reducere – Premiul III și 15% reducere – Mențiune).
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii