Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:26 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost publicat Calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015

ro

18 Feb, 2014 00:00 1245 Marime text
Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale nr. 3111/2014 privind aprobarea Calendarului şi a Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014-2015 a fost publicat în Monitorul Oficial din 17 februarie.
 
Astfel, din 17 februarie, au fost afişate circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învăţământ. În perioada 18 februarie - 12 martie va fi realizată evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor. În perioada 19 - 28 februarie, în fiecare unitate de învăţământ cu clase pregătitoare, va fi organizată „Ziua porţilor deschise”, zi în care părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ. Totodată, în acest interval, în şcoli vor avea loc întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2014 - 2015, în învăţământul primar. În intervalul 24 februarie - 14 martie, părinţii vor completa cererile-tip de înscriere.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe în 17 martie, când are loc lor procesarea, de către comisia naţională de înscriere a copiilor în învăţământul primar, a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere. Apoi, în perioada 18 - 20 martie, vor fi procesate cererile părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pentru locurile rămase libere. Pe 21 martie are loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea în şcoala de circumscripţie. În perioada 21 - 22 martie, unităţile de învăţământ vor afişa lista candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare

În intervalul 25 martie - 4 aprilie vor fi depuse cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Pe 11 aprilie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare. Apoi, în intervalul 14 - 18 aprilie, vor fi centralizate şi soluţionate de către inspectoratul şcolar cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ. MEN a realizat şi calendarul înscrierii în clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014 şi ai căror părinţi solicită înscrierea direct în clasa I. Astfel, în perioada 24 februarie-14 martie, vor fi depuse cererile de înscriere a copiilor la şcoala de circumscripţie, iar în perioada 25 martie - 4 aprilie va avea loc depunerea cererilor de către părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât unitatea de circumscripţie. În 11 aprilie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Ti-a placut articolul?

Comentarii