Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

17 doctoranzi ai Universităţii „Ovidius“, implicaţi în proiectul PERFORM

ro

09 Dec, 2014 00:00 2135 Marime text
Universitatea „Ovidius“ Constanța, alături de Universitatea Politehnică din Bucureşti, de Universitatea din Piteşti şi de Universitatea „Ştefan cel Mare“ din Suceava sunt parteneri în cadrul proiectului „Performanţa sustenabilă în cercetarea doctorală şi post doctorală PERFORM“, desfăşurat în perioada aprilie 2014 - octombrie 2015 şi implementat de Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi, în calitate de beneficiar.
 

Printre scopurile proiectului se numără elaborarea şi implementarea de tehnologii, activităţi şi acţiuni inovatoare în cadrul programelor doctorale şi post-doctorale, sprijinirea financiară a tuturor doctoranzilor din grupul ţintă pe durata proiectului prin burse lunare, participarea la stagii de cercetare în instituţii naţionale şi din Uniunea Europeană, precum şi diversificarea formelor de pregătire pentru doctoranzi, prin module multidisciplinare susţinute de experţi pe termen scurt, prin training-uri şi seminarii. Proiectul mai are în vedere crearea şi dezvoltarea de reţele şi parteneriate, acţiuni de cooperare cu structuri de cercetare şi instituţii din mediul economico-social, organizarea de schimburi de experienţă şi bune practici pentru o orientare eficientă pe piaţa muncii a membrilor grupului ţintă, participarea acestora şi a membrilor echipei de implementare la prezentări ale strategiilor şi proiectelor de dezvoltare regională în care sunt necesare competenţele doctoranzilor. Echipa de implementare a proiectului, din partea Universităţii „Ovidius“, este formată din prof. univ. dr. Diane Paula Vancea, prof. univ. dr. Florin Anghel, conf. univ. dr. Cristina Duhnea şi lect. univ. dr. Mihaela Ivănescu. Grupul ţintă al proiectului este format din 17 doctoranzi ai Universităţii „Ovidius“, din domeniile de doctorat Ştiinţe umaniste, Teologie şi Matematică.

Workshop-uri de prezentare a rezultatelor ştiinţifice

Pentru aceştia au fost organizate, periodic, workshop-uri de prezentare a rezultatelor ştiinţifice în diferite stadii ale proiectului, module de formare privind egalitatea de gen, egalitatea de şanse, nediscriminarea, respectarea diversităţii, dezvoltarea durabilă. În acest sens, echipa de implementare a organizat, în perioada 1-2 septembrie, în Campusul Universităţii „Ovidius“, o conferinţă la care au fost prezentate rezultatele cercetărilor ştiinţifice ale tuturor membrilor grupului ţintă. Comunicările participanţilor au fost publicate într-un număr special al „Analelor Universităţii Ovidius din Constanţa“. La sfârşitul lunii septembrie 2014, toţi cei 17 doctoranzi au finalizat şi susţinut public lucrarea de doctorat, fapt apreciat la reuniunea oficială a echipelor de implementare a proiectului, desfăşurată la Galaţi. În momentul de faţă, grupul ţintă numără şase doctoranzi din domenii umaniste, a căror activitate se află în stagiul de cercetare. Prioritatea echipei de implementare, în această fază a proiectului, este de a monitoriza activitatea ştiinţifică a membrilor grupului ţintă, de a manageria traseul activităţilor legate de elaborarea lucrărilor de doctorat şi de a asigura o calitate cât mai ridicată a rezultatelor ştiinţifice ale acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii