Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„„Greşeala şi prostia se plătesc” Instanţa se pronunţă în presupusa incompatibilitate a unui viceprimar constănţean

ro

02 Dec, 2013 00:00 2431 Marime text
Curtea de Apel Constanţa se va pronunţa, miercuri, într-un dosar privind presupusa incompatibilitate a unui viceprimar constănţean. Este vorba despre Ioan Burcea, viceprimarul social democrat al comunei Lipniţa. Amintim că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, în vara acestui an, că o serie de foşti şi actuali primari şi viceprimari din judeţul Constanţa se află în stare de incompatibilitate „ca urmare a exercitării simultane de către aceştia atât a funcţiei de primar sau viceprimar, cât şi a calităţii de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor a societăţilor comerciale de interes local, contrar prevederilor legale care reglementează regimul juridic al incompatibilităţilor”.

Întrebat ce aşteptări are în ceea ce priveşte decizia instanţei constănţene, viceprimarul Ioan Burcea a declarat: „Ce-o fi o fi. Ce-or vrea ăi de sus. Greşeala şi prostia se plătesc în viaţă”.
Potrivit declaraţiei de avere depuse pe 29 iunie 2012, viceprimarul are un teren intravilan în suprafaţă de 936 metri pătraţi şi unul agricol, de 3,30 ha, ambele situate în Lipniţa. Edilul deţine, de asemenea, o casă de locuit în suprafaţă de 50 metri pătraţi, dobândită în 2009.

La capitolul „Bunuri mobile”, în declaraţia de avere a lui Ioan Burcea figurează un autoturism Dacia 1310.
Viceprimarul comunei Lipniţa nu are conturi şi depozite bancare şi nici plasamente şi investiţii directe. De menţionat este că social democratul nu are nici datorii.
În anul fiscal anterior completării declaraţiei de avere, Ioan Burcea a încasat, ca viceprimar, un salariu de 15.600 de lei. Alesul local a obţinut, de asemenea, venituri din activităţi agricole: 300 de lei de la SC Ivascu SRL pentru arendă.
Cât despre interese, viceprimarul Ioan Burcea este vicepreşedintele Organizaţiei Locale a PSD Lipniţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii