Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

White Beach SRL a iniţiat un PUZ pentru zona delimitată de bulevardul Mamaia, strada D17 şi strada D25. Ce vrea să construiască (document)

ro

23 Aug, 2017 00:00 3999 Marime text
Societatea White Beach SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „PUZ pentru zona delimitată de bulevardul Mamaia Nord - strada D17 - strada D25, proprietăţi private (depozit 10)“, în vederea obţinerii acordului de mediu.
 
Amplasamentul care a generat PUZ-ul se situează în oraşul Năvodari, pe strada D21 nr. 54, şi are o suprafaţă de 615 mp. Terenul nu este ocupat de nicio clădire, este neîmprejmuit şi, conform documentelor cadastrale, este încadrat în categoria de folosinţă „curţi-construcţii“. Vecinătăţile terenului sunt: la nord - lot 59, teren proprietate privată, liber pentru construcţii; la sud - lot 57, teren proprietate privată, liber pentru construcţii; la est - strada D21, cu ampriză 10 m; la vest - teren domeniu public al oraşului Năvodari.
 
Obiectul prezentei documentaţii îl constituie analiza privind aprobarea PUZ-ului pentru terenul delimitat de zona Mamaia Nord - strada D17 - strada D25, proprietăţi private (depozit 10) - respectiv parcela A158/5, Năvodari, ce urmăreşte modificarea valorii maxime a indicatorilor urbanistici, modificarea regimului maxim aprobat pentru zona mai sus menţionată, prin corelare cu tendinţele dezvoltării zonei şi cu solicitările beneficiarilor. 

Date din proiect  

Necesitatea întocmirii Planului Urbanistic Zonal pentru zona studiată a rezultat din următoarele considerente: necesitatea stabilirii unor reglementări urbanistice în vederea diversificării funcţiunilor existente şi modificării în condiţii legale a indicatorilor urbanistici; terenul în cauză este teren de construcţii, intravilan; amplasamentul studiat care a generat PUZ este liber de construcţii; amplasamentul este favorabil situat din punct de vedere funcţional în UTR T6, într-o zonă de interes, aflată în continuă dezvoltare economică în ceea ce priveşte construcţia de clădiri şi dotări turistice, locuinţe.
 
Zona este de interes, fiind situată la 300 m de limita ţărmului, în continuă dezvoltare, cuprinzând locuinţe individuale/colective, spaţii comerciale, dar şi numeroase clădiri pentru turism. Suprafaţa este încadrată în PUZ, în UTR T6 şi este compusă dintr-o subzonă funcţională parcela A158/5, cu funcţiunile amintite mai sus: locuinţe individuale/colective, spaţii comerciale, clădiri pentru turism.
 
Regimul economic al terenului nu se va modifica în urma aprobării prezentului PUZ - teren de construcţii. Zona dispune de toate reţelele de utilităţi: alimentare cu apă, canalizare, energie electrică şi termică, gaze naturale. Pe lângă evoluţia firească a zonei, potenţialul acesteia va creşte în ceea ce priveşte reglementarea indicatorilor urbanistici, reglementarea locurilor de parcare şi a circulaţiilor, stabilirea înălţimii maxime admise. Terenul în studiu se află în centrul zonei Mamaia Nord, fiind delimitat de bulevardul Mamaia spre vest, zona Depozitul 10 la nord, zona Hanul Piraţilor la sud şi zona de litoral Mamaia Nord spre est. Regimul de înălţime propus pentru terenul care a generat PUZ-ul este S/D+P+3E. 

White Beach SRL, în datele Registrului Comerţului 

Înmatriculată în anul 2011, firma are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 300 de lei, integral vărsat, este compus din 30 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Luminiţa Adam, născută pe 3.06.1991, în Constanţa, este asociat unic. Tot ea este şi administratorul firmei, care desfăşoară activităţi recreative şi distractive.
 
În primăvara anului 2016, White Beach SRL a obţinut, cu ajutorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL), două acte importante de la Primăria Constanţa, un certificat de urbanism şi o autorizaţie de construire, pentru amenajarea unor sectoare de plajă din staţiunea Mamaia. Astfel, ABADL a obţinut de la Primăria Municipiului Constanţa, pe data de 8 aprilie 2016, Autorizaţia de construire nr. 620 pentru White Beach SRL. Obiectul documentului constă în „Amenajare plajă sector III, subsector 3, investiţie realizată de SC White Beach SRL, conform contractului de închiriere nr. 1763/8199/AM /10.05.2013“.
 
Reamintim că ABADL a reuşit să primească de la Primăria Constanţa, pe data de 23 martie 2016, şi Certificatul de urbanism nr. 926, pentru societatea White Beach SRL. Obiectul certificatului de urbanism constă în „Amenajare plajă turistică - Mamaia - Sector VII, subsector 21b, conform contractului de închiriere - SC Aurora Mamaia SRL - nr. 2395/7850/am/28.04.2014, act adiţional nr. 2/12422/am/12.06.2015, investiţie realizată de SC White Beach SRL, conform contractului de management nr. 429/07.12.2015“.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă la APM Constanţa de White Beach SRL.
 
Citeşte şi:
 
Cu acordul municipalităţii, White Beach SRL amenajează un sector de plajă în Mamaia
 
Cine sunt agenţii economici care au bătut palma cu ABADL, la licitaţia din 10 iunie, pentru sectoare de plajă din Năvodari

Sectoare de plajă din Năvodari scoase la licitaţie de ABADL pe 10 iunie, adjudecate de firme nou-înfiinţate
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii