Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:07 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vecinii nu vor mai vedea marea! Un bloc cu opt etaje se va supraetaja în Mamaia Nord

ro

10 Mar, 2017 00:00 1188 Marime text
O firmă care în luna martie a anului trecut obținuse acordurile necesare pentru a construi un bloc de opt etaje de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța dorește acum să mai ridice un etaj, conform proiectului memoriului depus.
 
În luna martie 2016, societatea Europrod Energy SRL, deținută de Vizan Jelea, investea în Mamaia Sat, unde construia un bloc de opt etaje, conform proiectului „Construire imobil P+8e locuințe și spații comerciale la parter“, depus la acea vreme la APM.
 
Pe terenul situat în partea de sud-est a intravilanului orașului Năvodari, în zona hotarului cu municipiul Constanța, investitorul construia un imobil P+8E, cu destinația de „locuințe și spații comerciale“. „Beneficiarul dorește obținerea autorizației de construire pentru o clădire cu regimul de înălțime P+8E, având amplasate la parter spații comerț cu anexele necesare, iar la etajele superioare, câte 12 unități locative pe nivel (patru garsoniere și două apartamente cu două camere, patru apartamente cu trei camere), rezultând un total de 96 de apartamente“, se arăta în memoriul de prezentare.
 
Conform noului memoriu, depus săptămâna aceasta la APM, „Modificare proiect imobil P+8E, autorizat cu 372/10.06.2016, în timpul execuției, prin supraetajare cu 20% din suprafața desfășurată, conform Legii 50/1991, de la P+8E la P+9E+Etaj tehnic parțial“, situat în orașul Năvodari, zona Mamaia Nord, lot 3, clădirea se învecinează la vest cu lotul 5, alee acces, la nord - Camping Petromar, la est cu Promenada Năvodari și la sud cu lotul 5 și aleea de acces. Suprafața terenului este de 1.980 mp, suprafața construită la sol, de 792,03 mp, suprafața desfășurată construită propusă este de 7.918,50 mp, iar cea desfășurată totală propusă este de 8.237,91 mp. Procentul de Ocupare a Terenului propus este de 40%, în timp ce Coeficientul de Utilizare a Terenului propus este de 4.
 
„Prin proiect se propune supraetajarea unei clădiri aflate în curs de execuție, prin adăugarea unui nivel locuibil și a unui etaj tehnic parțial. Nivelul locuibil va avea aceeași compartimentare ca etajele 1-8 și suprafața de 791,83 mp. Etajul tehnic va avea suprafața de 319,41 mp, acest nivel urmând să deservească sistemul de încălzire cu panouri solare. Acoperișul va fi de tip terasă necirculabilă, cu acces printr-o trapă de la ultimul nivel. La nivelul terasei vor fi amplasate panourile solare“, se arată în proiectul depus la APM.
 
În incinta terenului vor fi amenajate 12 locuri de parcare. Structura clădirii va fi de tip cadre din beton armat, cu fundație de tip radier din beton armat, rezemat pe o pernă de piatră spartă compactată. Terenul este amplasat în intravilanul orașului Năvodari, pe latura estică a bulevardului Mamaia - Nord, în cadrul unei parcelari situate în imediata vecinătate a hotarului cu municipiul Constanța. Terenul este identificat cu adresa bulevardul Mamaia - Nord, FN, Lotul 4, număr cadastral 109567, orașul Năvodari. În prezent, suprafața este reglementată prin PUZ ca făcând parte din intravilanul construibil.

Despre Europrod Energy SRL

Firma a fost înființată în anul 2007 și are sediul social în municipiul Constanța. Capitalul social subscris, de 2.400 de lei, este compus din 240 de părți sociale, în valoare de 10 lei fiecare. Asociat unic al societății este Vizan Jelea, născut în anul 1931, în satul Izvoru Mare. Tot el este și administratorul societății, al cărei obiect de activitate constă în „alte servicii de cazare“.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii