Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va fi amenajată o unitate de cazare Certificat de Urbanism pentru proprietarii Restaurantului Albatros, din Mamaia

ro

07 Dec, 2022 15:09 1415 Marime text
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Crescendo LCL prin Cristian Mușu.
 
Așadar, conform CU 3114 din data de 7 decembrie 2022, firma va construi și modifica construcția existent pentru structură de primire turistică și alimentație publică conform PUD aprobat prin HCL 299 din 31.05.2022, în stațiunea Mamaia, zona Hotel Albatros. Documentul este valabil 24 de luni.

Nu este prima oară când se discută de proiectul imobiliar. În anul 2017,  în Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului a fost propus spre discuţie proiectul „Extindere şi supraetajare imobil, servicii turistice şi de agrement - hotel şi alimentaţie publică, activităţi comerciale, amenajare terasă“. Conform proiectului, amplasamentul situat în Mamaia, zona complexului Albatros, se învecinează la nord cu Vila „Cosena“, proprietate a MAI, la sud şi la est cu spaţii verzi şi alei pietonale din domeniul public şi cu hotelul Albatros, proprietate a MApN, şi domeniul public. Pe acest amplasament, beneficiarul, societatea Crescendo LCL SRL, doreşte să realizeze o clădire cu regimul de înălţime D+P+3-4etaje. Suprafaţa terenului este de 2.587 mp, construcţia existentă având 907,46 mp - Procentul de Ocupare a Terenului - 35%, terasă acoperită de 266,68 mp şi terase descoperite de 927,30 mp.



Conform documentului, suprafaţa desfăşurată a construcţiei existente este de 1.318,46 mp, Coeficientul de Ocupare a Terenului fiind de 0,35. Investitorul doreşte ca noua construcţie să aibă o suprafaţă construită de 1.810 mp, Procentul de Ocupare a Terenului fiind de 70% şi o suprafaţă desfăşurată propusă de 8.280 mp, Coeficientul de Utilizare a Terenului ajungând la 3,2.

Terenul pe care este amplasată construcţia ce urmează a fi transformată este situat în municipiul Constanţa, staţiunea Mamaia, zona Cazino, şi este proprietate a Crescendo LCL SRL, conform actelor de proprietate. Pe teren se află un spaţiu cu funcţiunea de alimentaţie publică, fostul restaurant Albatros. Structura de rezistenţă este din beton armat şi metalică, acoperită cu placă de beton armat, dreaptă şi ondulată. Accesul publicului se face dinspre promenada Mamaia şi dinspre hotelul Albatros, iar cel de serviciu şi auto, din aleea carosabilă aflată în partea de nord-vest a terenului. Tema de proiectare stabilită de comun acord cu beneficiarul propune remodelarea imobilului existent inclusiv prin extinderea şi supraetajarea acestuia, cu funcţiunea de hotel la etaje şi păstrând şi funcţiunile iniţiale de alimentaţie publică la parter. De asemenea, se doreşte reamenajarea teraselor. Extinderea teraselor constă în acoperirea celor existente şi crearea unor spaţii care să completeze funcţiunile propuse. Supraetajarea va adăposti funcţiuni destinate cazării şi complementare acesteia. Pe teren şi în vecinătate se vor asigura locuri de parcare subteran şi suprateran, astfel încât acestea să acopere necesarul rezultat din funcţiunile propuse.
 

Crescendo LCL SRL


Potrivit Registrului Comerţului, societatea Crescendo LCL SRL a fost înfiinţată în 1994 şi are un capital social de 25.617,2 lei, asociaţi fiind Elena Muşu, cu 25% din capital, Doina Luminiţa Cernat, care deţine 50% din capital şi Lucian Cernat care deţine 25% din capital. Administratorii societăţii sunt Doina Luminiţa Cernat şi Lucian Cernat. Firma are ca obiect de activitate „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“.

Firma a raportat 8 salariați, în anul 2021, cu o cifră de afaceri de 1,1 milioane lei și un profit de 240.918 lei.   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii