Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:01 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantul Albatros din Mamaia rămâne o amintire! Un hotel îi va lua locul

ro

04 Mar, 2017 00:00 3715 Marime text
Restaurantul Albatros din Mamaia va rămâne o amintire pentru constănţeni după ce o societate a văzut potenţialul investiţional al acestuia şi a decis să realizeze aici un hotel şi spaţiu de alimentaţie publică.
 
Recent, în Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului a fost propus spre discuţie proiectul „Extindere şi supraetajare imobil, servicii turistice şi de agrement - hotel şi alimentaţie publică, activităţi comerciale, amenajare terasă“. Conform proiectului, amplasamentul situat în Mamaia, zona complexului Albatros, se învecinează la nord cu Vila „Cosena“, proprietate a MAI, la sud şi la est cu spaţii verzi şi alei pietonale din domeniul public şi cu hotelul Albatros, proprietate a MApN, şi domeniul public. Pe acest amplasament, beneficiarul, societatea Crescendo LCL SRL, doreşte să realizeze o clădire cu regimul de înălţime D+P+3-4etaje. Suprafaţa terenului este de 2.587 mp, construcţia existentă având 907,46 mp - Procentul de Ocupare a Terenului - 35%, terasă acoperită de 266,68 mp şi terase descoperite de 927,30 mp.
 
Conform documentului, suprafaţa desfăşurată a construcţiei existente este de 1.318,46 mp, Coeficientul de Ocupare a Terenului fiind de 0,35. Investitorul doreşte ca noua construcţie să aibă o suprafaţă construită de 1.810 mp, Procentul de Ocupare a Terenului fiind de 70% şi o suprafaţă desfăşurată propusă de 8.280 mp, Coeficientul de Utilizare a Terenului ajungând la 3,2.
 
Terenul pe care este amplasată construcţia ce urmează a fi transformată este situat în municipiul Constanţa, staţiunea Mamaia, zona Cazino, şi este proprietate a Crescendo LCL SRL, conform actelor de proprietate. Pe teren se află un spaţiu cu funcţiunea de alimentaţie publică, fostul restaurant Albatros. Structura de rezistenţă este din beton armat şi metalică, acoperită cu placă de beton armat, dreaptă şi ondulată. Accesul publicului se face dinspre promenada Mamaia şi dinspre hotelul Albatros, iar cel de serviciu şi auto, din aleea carosabilă aflată în partea de nord-vest a terenului. Tema de proiectare stabilită de comun acord cu beneficiarul propune remodelarea imobilului existent inclusiv prin extinderea şi supraetajarea acestuia, cu funcţiunea de hotel la etaje şi păstrând şi funcţiunile iniţiale de alimentaţie publică la parter. De asemenea, se doreşte reamenajarea teraselor. Extinderea teraselor constă în acoperirea celor existente şi crearea unor spaţii care să completeze funcţiunile propuse. Supraetajarea va adăposti funcţiuni destinate cazării şi complementare acesteia. Pe teren şi în vecinătate se vor asigura locuri de parcare subteran şi suprateran, astfel încât acestea să acopere necesarul rezultat din funcţiunile propuse.
 
Conform PUZ-ului staţiunii Mamaia - modificare HCLM 285/2007, art. 11, aprobat cu HCLM nr. 121 din 24.05.2013, şi informaţiilor din adresa 74872/07.07.2016, terenul se află în zona A şi este reglementat astfel:

- funcţiuni turistice şi de agrement
- regimul de înălţime este conform planşei de reglementări - P+3-4E
- POT - 40 - 70%, raportat la suprafaţa lotului
- CUT maxim/UTR - 4
- în cazul imposibilităţii tehnice de amplasare a spaţiilor de parcare pe teren, iar pe parcelă nu se va putea asigura minimumul numărului de locuri de parcare necesar stabilit prin HGR 525/1996, conform art. 9 din RLU al PUZ, beneficiarul va concesiona sau va achiziţiona spaţii de parcare din spaţiile publice sau pe un alt teren
- Împrejmuirile spre spaţiul public se pot realiza din gard viu, jardiniere.
 
Potrivit Registrului Comerţului, societatea Crescendo LCL SRL a fost înfiinţată în 1994 şi are un capital social de 25.617,2 lei, asociaţi fiind Elena Muşu, născută pe 12.08.1966, cu 25% din capital (6.404 lei), Doina Luminiţa Cernat, născută pe 16.08.1958, care deţine 50% din capital (12.808,6 lei), şi Lucian Cernat, născut pe 9.09.1955, care deţine 25% din capital (6.404,6 lei). Administratorii societăţii sunt Doina Luminiţa Cernat şi Lucian Cernat. Firma are ca obiect de activitate „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 04 Mar, 2017 10:43 La fel s-a procedat si cu hotelul Continental ,din Constanta.Radeti tot, sa nu mai avem istorie. Si-asa ,Constanta mai are citeva cladiri istorice. In curind ,Mamaia , se va scufunda,sub greutatea betoanelor. Dl.ala cu Continentalul nici acum nu a raspuns pentru darimarea cladirii istorice.Probabil ca asa faceau si dacii,de aceea nu gasesti o inscriptie, un zid. popor distructiv. Altii,sint in stare sa-ti arate o piatra oarecare pe care,chipurile, a stat Pericle.Ce inseamna sa-ti iubesti tara si istoria.Ne mai trebuie citeva sute de ani sa intelegem aceste lucruri.