Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:27 27 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde de la municipalitate O firmă din Braşov investeşte într-o unitate medicală în Constanţa. Unde va fi situată

ro

12 Apr, 2018 00:00 4490 Marime text
Pe data de 11 aprilie, Primăria Constanţa a emis Autorizaţia de construire nr. 409 pentru Medeuropa Investiţii SRL. Firma, din Braşov, investeşte într-o unitate medicală care va fi situată pe strada Ştefăniţă Vodă nr. 30, lângă cunoscutul spital privat de obstetrică şi ginecologie Euromaterna, situat la numărul 32.
 
Mai exact actul emis de municipalitate constă în „Modificare AC nr. 48/27.01.2017 - «Construire Imobil P-P+2E+ETAJ 3 parţial - unitate medicală, împrejmuire teren, totem şi organizare de şantier» prin amenajări interioare, refaţadizare, creare supantă în cameră teg şi modificări împrejmuire“. Reamintim că Autorizaţia de construire nr. 48 din 27.01.2017 fusese solicitată de SC Euromaterna şi consta în „Construire imobil P-P+3e - unitate medicală, împrejmuire teren, siglă semnalizare, organizare de şantier“.
 
Reamintim că, în luna iulie 2016, Euromaterna SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil P-P+3E - unitate medicală, împrejmuire teren, siglă semnalizare, organizare de şantier“. Investiţia va fi realizată pe strada Ştefăniţă Vodă nr. 30.
 
Potrivit memoriului proiectului, pe terenul în suprafaţă de 1.471 mp va fi edificată o clădire cu funcţiunea de servicii medicale, dotată conform standardelor europene, în vederea tratării pacienţilor oncologici din judeţul Constanţa şi din vecinătăţi. Terenul este proprietate a societăţii Euromaterna SA, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 349/11.07.2012 şi extrasului de Carte Funciară nr. 233605/3.02.2016. Conform Certificatului de urbanism nr. 1549/28.04.2016, emis de Primăria Constanţa, folosirea actuală a terenului este de teren liber.
 
Viitoarea unitate sanitară va avea următoarele vecinătăţi: nord-vest - Euromaterna SA, sud - locuinţe colective P+10, sud-vest - strada Ştefăniţă Vodă. Prin proiect se propune realizarea unei construcţii compuse din două corpuri: un corp cu regim de înălţime P+3 etaje şi un corp de clădire cu regim de înălţime parter. Construcţia propusă va fi astfel configurată încât să aibă instalate în cadrul corpului de clădire parter două echipamente de radioterapie, respectiv accelerator de particule şi funcţiunile necesare bunei practici medicale. Construcţia şi utilizarea acesteia se vor supune analizei Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, în vederea obţinerii avizelor necesare de specialitate.
 

Medeuropa Investiţii SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Înmatriculată în anul 2016, Medeuropa Investiţii SRL are sediul social în municipiul Braşov. Capitalul social subscris, de 1.000 de lei, integral vărsat, este compus din 100 de părţi sociale. Medeuropa Investiţii SRL este controlată de Laxiaco Holding Limited, cu sediul în Cipru, cu 99% din capitalul social, şi Riciade Investments SRL, cu 1% din capitalul social. Administratorul companiei este Hugh Watkins Management Services SRL, reprezentată prin Hugh Richard Watkins.
 
Medeuropa Investiţii SRL se ocupă de închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Printre activităţile secundare ale Medeuropa Investiţii SRL se numără: dezvoltare (promovare) imobiliară, lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii, administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract, activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, activităţi de închiriere şi leasing cu alte maşini, echipamente şi bunuri tangibile.
 
Societatea are un punct de lucru situat în municipiul Constanţa, strada Ştefăniţă Vodă nr. 30, biroul 1. Dovada sediului o face contractul de vânzare-cumpărare nr. 278 din 14.02.2017. Un alt punct de lucru este situat în Bucureşti, Sectorul 1, aleea Alexandru nr. 2. Situaţia financiară pe anul 2016 a Medeuropa Investiţii SRL arată astfel: un salariat, cifră de afaceri şi profit de zero lei.
 

Citeşte şi:
 
Un nou spital în Constanţa, deschis de medicii Ruşa, Danteş şi Raica. Va trata pacienţi cu afecţiuni oncologice

De la gravide, la pacienţi oncologici Ruşa, Danteş şi Raica, asociaţi în SC Euromaterna, deschid un nou spital în Constanţa

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii