Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:43 01 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou spital în Constanţa, deschis de medicii Ruşa, Danteş şi Raica. Va trata pacienţi cu afecţiuni oncologice

ro

30 Jan, 2017 00:00 77423 Marime text
Ion Marius Ruşa, Florian Danteş, Dan Mugurel Raica, asociaţi în SC Euromaterna SA, au obţinut, pe data de 27 ianuarie, de la Primăria Constanţa, autorizaţia de construire cu obiectul „Construire imobil P- P+3e - unitate medicală, împrejmuire teren, siglă semnalizare, organizare de şantier“.
 
Noul imobil va fi amplasat pe strada Ştefăniţă Vodă nr. 30. Autorizaţia de construire este valabilă 12 luni. Pe societatea Euromaterna SA funcţionează cunoscutul spital privat de obstetrică şi ginecologie Euromaterna, situat pe strada Ştefăniţă Vodă nr. 32.
 
Reamintim că, în luna iulie 2016, Euromaterna SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil P-P+3E - unitate medicală, împrejmuire teren, siglă semnalizare, organizare de şantier“. Investiţia va fi realizată pe strada Ştefăniţă Vodă nr. 30.
 
Potrivit memoriului proiectului, pe terenul în suprafaţă de 1.471 mp va fi edificată o clădire cu funcţiunea de servicii medicale, dotată conform standardelor europene, în vederea tratării pacienţilor oncologici din judeţul Constanţa şi din vecinătăţi. Terenul este proprietate a societăţii Euromaterna SA, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 349/11.07.2012 şi extrasului de Carte Funciară nr. 233605/3.02.2016. Conform Certificatului de urbanism nr. 1549/28.04.2016, emis de Primăria Constanţa, folosirea actuală a terenului este de teren liber.
 
Viitoarea unitate sanitară va avea următoarele vecinătăţi: nord-vest - Euromaterna SA, sud - locuinţe colective P+10, sud-vest - strada Ştefăniţă Vodă. Prin proiect se propune realizarea unei construcţii compuse din două corpuri: un corp cu regim de înălţime P+3 etaje şi un corp de clădire cu regim de înălţime parter. Construcţia propusă va fi astfel configurată încât să aibă instalate în cadrul corpului de clădire parter două echipamente de radioterapie, respectiv accelerator de particule şi funcţiunile necesare bunei practici medicale. Construcţia şi utilizarea acesteia se vor supune analizei Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, în vederea obţinerii avizelor necesare de specialitate.

SC Euromaterna, în datele Registrului Comerţului 

Înmatriculată în anul 2006, SC Euromaterna are sediul social în municipiul Constanţa, strada Ştefăniţă Vodă nr. 32. Capitalul social subscris, de 135.000 de lei, integral vărsat, este compus din 13.500 de acţiuni. Fondatorii societăţii sunt: Ion Marius Ruşa, născut pe 30.01.1966, în Tulcea, cu 50% din capitalul social, Florian Danteş, născut pe 8.04.1962, în Constanţa, cu 15% din capitalul social, şi Dan Mugurel Raica, născut pe 28.02.1967, în Tulcea, cu 35% din capitalul social. Cei trei asociaţi sunt şi administratorii societăţii, care desfăşoară activităţi de asistenţă spitalicească. 

Alte afaceri 

Dan Mugurel Raica este asociat în Asclepios Cardio SRL, Asclepios Imobiliare SRL, Asclepios Medicalhealth SRL, Asclepios SRL, Euromaterna Group Investment SRL. Numele lui Ion Marius Ruşa apare şi în Euromaterna Group Investment SRL. La rândul său, Florian Danteş deţine acţiuni la Euromaterna Group Investment SRL.

Citeşte şi: 

Maternitatea Euromaterna are acordul municipalităţii să se extindă pe verticală. Va mai avea şi un nou corp administrativ nou

Asociaţii SC Euromaterna, demersuri la APM Constanţa Spitalul privat de obstetrică şi ginecologie se extinde pe verticală

De la gravide, la pacienţi oncologici: Ruşa, Danteş şi Raica, asociaţi în SC Euromaterna, deschid un nou spital în Constanţa
 
Maternitatea a devenit neîncăpătoare: Clinica Euromaterna se extinde cu un etaj

Euromaterna SA continuă să facă modificări la maternitate
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii