Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:38 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un hotel din Jupiter va fi modernizat şi reamenajat. Investitorul, Delta Aurora SA, demersuri la APM Constanţa (document)

ro

08 Mar, 2017 00:00 3583 Marime text
SC Delta Aurora SA şi-a anunţat intenţia de a moderniza şi a reamenaja hotelul Atlas din staţiunea Jupiter.
 
În acest sens, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Extindere, modernizare şi reamenajare hotel Atlas; desfiinţare hol de legătură parter; construire şi amenajare piscină exterioară şi anexe; amenajări exterioare, dotări de agrement; amenajare teren de tip platforme, alei, trotuare, parcaje; împrejmuire teren; organizare şantier“.
 
Precizăm că hotelul Atlas este situat în municipiul Mangalia, staţiunea Jupiter, strada Brindisi nr. 4. Zona studiată este amplasată în staţiunea Jupiter, în intravilanul municipiului Mangalia. Imobilul este proprietate a SC Delta Aurora SA, conform contractului de vânzare-cumpărare cu încheiere de autentificare nr. 2999/15.07.2016, SPN Charcovschi. Terenul are suprafaţa de 6.513 mp, iar pe acesta se află o construcţie cu regim de înălţime D+P+8E+etaj tehnic (parţial).
 
Vecinătăţile hotelului sunt: la sud - proprietate a SC Olimpic SA; la nord - alee acces plajă; la est - plajă; la vest - strada Brindisi. Pe teren se află un imobil, structură de primire turistică cu funcţiunea de cazare tip hotel, cu 223 de camere şi spaţii tehnice aferente. Imobilul a fost construit în anul 1968 şi este compus dintr-un corp de clădire de formă regulată şi un hol de legătură parter (Sc=172 mp), având recepţia comună cu hotelul Olimpic. În prezent, accesul principal pietonal şi carosabil se realizează din strada Brindisi.
Clădirea existentă are două accesuri, unul prin spaţiul de recepţie comun cu hotel Olimpic, iar celălalt direct către exterior, în incinta proprietăţii, dispus pe latura nordică.

Ce lucrări vor fi executate

Investiţia de modernizare şi extindere a hotelului Atlas vizează în special creşterea calităţii arhitectural-ambientale şi funcţionale a clădirii prin extinderea construcţiei existente cu un corp de clădire desfăşurat pe un nivel - parter, cu funcţiunea de recepţie, cu o suprafaţă construită de 455 mp. În vederea extinderii construcţiei cu corp recepţie, se propune desfiinţarea holului existent de legătură cu recepţia hotelului Olimpic. De asemenea, se propune desfiinţarea şi zidirea golului de uşă actual, prevăzut pentru accesul în recepţia hotelului Olimpic. Cele doua recepţii nu vor comunica funcţional şi se vor considera compartimente separate de incendiu.
 
Tot la nivelul demisolului corpului existent, sunt propuse extinderi ale construcţiei actuale: pe latura nordică se propune extinderea cu un spaţiu dedicat sortării şi evacuării lenjeriei murdare, în suprafaţa construită de 15 mp; pe latura sudică se propune extinderea în suprafaţă construită de 25 mp, în vederea obţinerii unui spaţiu unitar interior, dedicat locului de joacă pentru copii. În prezent, clăirea este deservită de trei lifturi, care merg până la nivelul parterului. Se vor înlocui lifturile actuale şi vor fi prevăzute caracteristici tehnice şi constructive, astfel încât să existe o staţie pentru acestea la nivelul demisolului.
 
Mai mult, se va realiza reabilitarea funcţională şi utilitară a corpului de cazare existent, pentru mărirea gradului de confort turistic şi în vederea obţinerii clasificării de patru stele. Printre amenajările exterioare se numără construcţia şi amenajarea piscinei exterioare (adulţi şi copii). Cele două piscine se vor integra în zona de terasă exterioară. De asemenea, sunt prevăzute un bar exterior, grupuri sanitare, loc de joacă pentru copii, lucrări de sistematizare verticală şi amenajări exterioare de tip platforme, alei şi trotuare; lucrări de construcţie şi amenajare exterior, dotări de agrement conform structurii şi funcţiunii propuse; modificarea parţială a accesului în incintă în vederea asigurării unui acces propriu; amenajare parcaj propriu în incintă; realizare împrejmuire proprietate.

Despre SC Delta Aurora SA

Firma înmatriculată în anul 1995 are sediul social în localitatea Jupiter, municipiul Mangalia, hotel Delta. Capitalul social subscris, de 521.492,5 lei, integral vărsat, este compus din 208.597 de acţiuni. Firma este controlată de Ciprian Constantinescu, născut pe 11.07.1961, în Constanţa, cu 63,124% din capitalul social, Olimpia Alupoaei, născută pe 7.07.1950, în Ciulniţa, Ialomiţa, cu 36,858% din capitalul social, şi Acţionari Listă, cu 0,018% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“, este Ciprian Constantinescu.
 
În secţiunea „Documente“ din ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa puteţi consulta memoriul depus la APM Constanţa de SC Delta Aurora SA. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii