Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tranzacție cu Comănescu Frații Pavăl de la Dedeman cumpără terenuri. Cele mai recente achiziții, la Agigea și în municipiul Constanța

ro

11 Aug, 2022 10:35 4106 Marime text

Frații Pavăl, care dețin lanțul de magazine Dedeman investesc în județul Constanța. Cele mai recente tranzacții se referă la achizița a mai multor hectare în localitatea Agigea, din județul Constanța, dar și în municipiul Constanța.

Conform profit.ro, au cumpărat 15 hectare de teren în comuna Agigea, județul Constanța, lângă canalul Dunăre-Marea Neagră, aproape de magazinul pe care îl au deja în zonă și de Selgros. Contactat telefonic de cotidianul ZIUA de Constanța, primarul din Agigea a precizat că este vorba de mai multe hectare cumpărate de la persoane fizice din localitate, așteptând cu interes proiectele de dezvoltare pe care le vor realiza oamenii de afaceri pe raza UAT Agigea.


Totodată, Dragoș și Adrian Pavăl a achiziționat aproape 6,6 hectare de teren în zona I.C. Brătianu, municipiul Constanța, de la Somaco Construct, companie care se ocupă cu producția și comercializarea materialelor de construcții, deținută prin grupul Comprest Util de omul de afaceri Grigore Comănescu, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Conform aceleiași surse, terenul achiziționat în municipiul Constanța ar fi învecinat cu terenul pe care se construiește, în prezent, cel mai nou magazin Hornbach.

Contactat telefonic, Grigore Comănescu de la Somaco Construct a precizat că într-adevăr există o tranzacție în curs cu reprezentanții Dedeman și că sunt făcute investiții pe toate liniile.

Amintim că în iulie 2022, Agenția pentru protecția mediului anunță publicul interesat asupra deciziei luate privind solicitarea emiterii acordului de mediu pentru proiectul societății Dedeman SRL, prin Dragoș Pavăl. Mediul a decis că nu este necesara efectuarea evaluarii impactului asupra mediului. Este vorba de proiectul ce vizează amenajarea unui depozit logistic, anexe și post de transformare, drumuri și platforme, parcări, lucrări tehnico-edilitare în incintă, panouri de direcționare și reclamă, reclame fațadă, împrejmuire și amenajare de spații verzi. Investiția urmează a fi realizată în oraș Techirghiol, strada Răscoala din 1907 nr. 52B, județul Constanța. Amintim că în 2017, Dedeman SRL anunţa o nouă investiţie în judeţul Constanţa.

În acest sens, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Centru logistic Dedeman Techirghiol, depozit materiale de construcţii, cabină poartă, parcaj descoperit, drumuri şi platforme, panouri de direcţionare şi reclamă, spaţii verzi, împrejmuire teren, amenajare accese, racorduri utilităţi, organizare de şantier“. Proiectantul general este SC Creativ Proiect SRL, din Piatra Neamţ. Investiţia a fost realizată pe strada Răscoala din 1907 nr. 34, la ieşirea din oraşul Techirghiol spre Moşneni, respectiv DJ 393. Terenul este proprietate a SC Dedeman SRL, conform contractelor de vânzare-cumpărare nr 1244/19.06.2013, nr. 422/16.06.2014 şi nr. 204/5.11.207.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Citește și:

Undă verde de la Mediu pentru cea mai nouă investiție Dedeman în județul Constanța


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii