Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:55 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seră pentru depozitare, pe un teren de peste 17.000 mp, construită de Pomacost SA

ro

30 Jun, 2016 00:00 1949 Marime text


Pomacost SA, una dintre firmele cu tradiţie în domeniul achiziţiilor publice în judeţul Constanţa, intenţionează să amenajeze o seră. În acest sens, societatea Pomacost SA a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Construire seră parter, pe bulevardul Tomis nr. 488 (zona Caragea - Dermeni - DN 2A)“.
 
Firma îşi propune realizarea unei construcţii în regim de înălţime parter. Sera va fi folosită exclusiv pentru depozitare, şi nu pentru producţie. Terenul, cu suprafaţa de 17.690 mp, pe care se va realiza construcţia se află în zona nordică a oraşului Constanţa, între DN 2A şi lacul Siutghiol. Viitoarea construcţie va fi o structură uşoară metalică, montată pe piese izolate de fundare; închiderea se va face cu trei straturi de polietilenă cu proprietăţi termoizolante. Sera se va închide cu o membrană multistrat din polietilenă, cu un coeficient foarte bun de termoizolare.
 
Terenul pe care va fi ridicată sera are următoarele vecinătăţi: la sud - alee acces şi domeniu privat Primărie, la est - lizieră, domeniu privat Primărie, la nord - restaurant Popas, domeniu privat, iar la vest - DN 2A, domeniu public. Accesul în incinta proprietăţii se va realiza pe latura de sud-vest a proprietăţii, din DN 2A.
 
Pe data de 13 mai, Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa a emis Certificatul de Urbanism nr. 1712, pentru SC Pomacost SA, în vederea construcţiei unei sere pe bulevardul Tomis nr. 488.
 
Înfiinţată de vărul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre
 
Potrivit Registrului Comerţului, Pomacost SA a fost înfiinţată în anul 2001 şi are sediul social în municipiul Constanţa, bulevardul Tomis nr. 488. Firma are un capital social subscris de 500.000 de lei, integral vărsat, compus din 16.000 de acţiuni, în valoare de 31,25 de lei fiecare. Societatea este deţinută de Listă Persoane Fizice. Administratorii firmei, care desfăşoară „activităţi de întreţinere peisagistică“, sunt Mădălina Bîsceanu - director economic şi Pimen Alexandru Leca. Aşa cum reiese din datele Registrului Comerţului, Pimen Alexandru Leca mai administrează şi societatea Nisipuri SA, firmă în care a fost implicat şi Radu Mazăre.
 
De-a lungul anilor, SC Pomacost SA şi-a adjudecat zeci de contracte cu autorităţi publice, printre cele mai receptive la ofertele acestei societăţi fiind de departe Primăria și Consiliul Local Constanţa și Consiliul Judeţean Constanţa. După cum arată datele de la Registrul Comerţului, SC Pomacost SA a fost înfiinţată şi administrată, până în anul 2010, de vărul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, Basarab Popa, trecut în nefiinţă în luna septembrie a anului 2014.
 
Referitor la numele firmei Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky.
 
Situaţia financiară a firmei pe anul 2015 nu a fost actualizată, însă, la finele anului 2014, societatea declara un profit de 1.587.461 de lei, raportat la o cifră de afaceri de 7.652.563 de lei, având 130 de salariaţi.

Citeşte şi

Ti-a placut articolul?

Comentarii