Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:26 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul omului de afaceri Nacee Dimciu, din zona hotelului Cascom din Mamaia, la mâna constănțenilor (documente)

ro

27 Jul, 2020 00:00 1085 Marime text
  • Documentaţia PUZ- pentru terenul situat în Mamaia, zona Hotel Cascom, investitor Nacee Dimciu a ajuns în faza de consultare publică
  • Publicul este invitat să transmită propuneri și observații în vederea stabilirii reglementărilor urbanistice pentru zona studiată, până pe 29 iulie 2020, la Serviciul Strategii și planificare urbană din cadrul primăriei Constanța
  • PUZ-ul vizează reglementări pentru teritoriul delimitat prin bd. Mamaia, parcare publică, hotel Hefaistos, faleza Mamaia şi parcare publică Club Melody, zona Cascom
  • Investitorul va ridica un imobil de opt etaje


Documentaţia PUZ- pentru terenul situat în Mamaia, zona Hotel Cascom, investitor Nacee Dimciu a ajuns în faza de consultare publică.
Publicul este invitat să transmită propuneri și observații în vederea stabilirii reglementărilor urbanistice pentru zona studiată, până pe 29 iulie 2020, la Serviciul Strategii și planificare urbană din cadrul primăriei Constanța, vezi secțiunea “documente”.
PUZ-ul vizează reglementări pentru teritoriul delimitat prin bd. Mamaia, parcare publică, hotel Hefaistos, faleza Mamaia şi parcare publică Club Melody, zona Cascom.
Scopul prezentei documentaţii constă în modificarea reglementărilor urbanistice aprobate prin amplasamentul situat în staţiunea Mamaia, zona Hotel Cascom. lmobilul teren în suprafaţă de 907 mp este în proprietatea Municipiului Constanţa, cu drept de folosinţă în favoarea lui Nacee Dimiciu şi a Zoiţei Naceea.
Amplasamentul studiat este în prezent reglementat prin PUZ Mamaia, aprobat prin HCL 121/24.05.2013, face parte din Zona A, UTR 6 şi se află între subzone ale proiectului „Promenada Mamaia” (între Piaţeta Perla şi Grădina de vară Albatros) şi bd. Mamaia. Zona este intercalată între subzone ale proiectului „Promenada Mamaia” (între Piaţeta Perla şi Grădina de vară Albatros, inclusiv) şi b-dul Mamaia. Zona cuprinde hotelurile: Perla, Aurora, Dunărea, Neptun, Meridian, Delta, Doina, Sulina, Flora, Ovidiu, Victoria, restaurantele aferente unităţilor de cazare existente, precum şi alte unităţi de alimentaţie publică construite recent, spaţii comerciale, Teatrul de Vară şi Parcul acvatic Aqua Magic.
Precizăm că investitorul va ridica un imobil de opt etaje. Terenul identificat cu numărul cadastral 209211, în suprafaţă de 907 mp, este proprietatea municipiului Constanţa, cu drept de folosinţă în favoarea lui Dimciu Nacee şi a Zoiţei Nacee, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 1680 din data de 21.12.2017. Terenul are categoria de folosinţă de curţi-construcţii, conform extrasului de carte funciară. În prezent, pe teren este ridicată o construcţie parter cu o suprafaţă de 684 mp, cu destinaţia de spaţiu comercial. Suprafaţa de teren se află între subzone ale proiectului „Promenada Mamaia” (între Piaţeta Perla şi Grădina de Vară Albatros) şi bulevardul Mamaia.

Investitorul își propune edificarea unei construcții cu funcțiune de hotel apartament, comerț și servicii la nivelurile inferioare cu regim de înălțime  D+P+6E+Eth. Construcția va avea un nivel demisol cu destinația de parcare.
Pentru această investiție, Primăria Municipiului Constanța a emis certificatul de urbanism nr.2238 din 05.06.2018 cu : “lnterdicții temporare de construire până lac elaborarea PUZ conform legii nr.350/2001”. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii