Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:12 31 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PUZ-ul iniţiat de Moteco SRL, în atenţia Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului din Primăria Constanţa (document)

ro

24 May, 2019 00:00 669 Marime text
Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa s-a întrunit ieri, având pe ordinea de zi şi solicitarea societăţii Moteco SRL. Investitorul a solicitat emiterea avizului arhitectului-şef pentru PUZ-ul zonei delimitate de strada Unirii, strada Slt. Gheorghe Economu şi incinta Colegiului Tehnic Energetic.
 
Reamintim că Moteco SRL a solicitat, în luna aprilie 2018, acord de mediu de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, necesar proiectului „Plan Urbanistic Zonal realizare ansamblu de locuinţe colective şi dotări“ - strada Unirii nr. 67. PUZ-ul propune modificarea prevederilor PUG-ului Municipiului Constanţa privind terenul studiat. Întocmirea PUZ-ului este necesară pentru schimbarea funcţiunii şi a regulilor de ocupare a terenului prevăzute prin PUG. Terenul studiat în vederea întocmirii „PUZ - realizare ansamblu de locuinţe colective şi dotări“ se află în intravilanul municipiului Constanţa, în partea de nord-est a acestuia, cu acces din strada Unirii, şi are o suprafaţă de 8.857 mp.
 
Conform certificatului de urbanism nr. 900/11.04.2017, terenul este amplasat pe două Unităţi Teritoriale de Referinţă (UTR). Terenul studiat se află într-o zonă favorabilă dezvoltării din punct de vedere urbanistic ca locuire colectivă, cu funcţiuni complementare locuirii, în special la parterul clădirilor orientate spre stradă. Din punctul de vedere al alinierii, construcţiile propuse vor respecta prevederile Regulamentului Local de Urbanism, ale Codului Civil şi morfologia urbanistică a zonei.
 
Dată fiind destinaţia actuală a terenului, orientarea faţă de punctele cardinale şi densitatea construcţiilor din zonă, se propune definirea unei zone cu reglementări urbanistice pentru realizarea de construcţii de locuinţe colective şi funcţiuni complementare locuirii. De asemenea, sunt doriţi următorii indici de ocupare şi utilizare a terenului: regim de înălţime - 2S+P+etaj tehnic+10E+2R, cu o înălţime maximă admisă de 50 m. Procentul maxim de ocupare (POT) propus este de 50%. Coeficientul maxim de utilizare a terenului (CUT) este maximum 3,6. Zona verde amenajată la sol - minimum 15% şi pe terase sau faţade - minimum 15%, rezultând o suprafaţă plantată de minimum 30% din suprafaţa terenului ce a generat PUZ-ul. Înălţimea maximă la frontul stradal va fi de 150 m, iar înălţimea totală a corpurilor de clădire situate în interiorul parcelei va fi de maximum 50 de metri faţă de nivelul trotuarului adiacent parcelei.
 

Date oficiale despre Moteco SRL

 
Potrivit Registrului Comerţului, societatea Moteco SRL a fost înfiinţată în anul 2001 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris, de 4.000.000 de lei, integral vărsat, este compus din 400.000 de părţi sociale. Moteco SRL este controlată de Universitatea „Spiru Haret“, cu 24% din capitalul social, şi Leonard Georgescu, cu 76% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, este Leonard Georgescu.
 
În anul fiscal 2014, Moteco SRL, cu 29 de salariaţi, a declarat o cifră de afaceri de 33.513.906 lei şi un profit de 16.204.382 de lei. De asemenea, în anul 2015, firma a avut 34 de salariaţi, o cifră de afaceri de 25.218.837 de lei şi un profit de 4.585.140 lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: 35 de salariaţi, cifră de afaceri de 13.548.508 lei şi profit de 1.280.239 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 este următoarea: 38 de salariaţi, o cifră de afaceri de 14.355.545 lei şi un profit de 2.760.578 lei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta documentaţia depusă la Primăria Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Dezbatere publică pentru PUZ-ul iniţiat de Moteco SRL, firmă controlată de Universitatea „Spiru Haret“ (document)

PUZ-ul iniţiat de Moteco SRL, firmă controlată de Universitatea „Spiru Haret“, la mâna constănţenilor

Moteco SRL, controlată de Universitatea „Spiru Haret“, investeşte în imobiliare la Constanţa. Ce vrea să ridice pe strada Unirii (document)

Grădiniţă nouă, pe strada Unirii din Constanţa. Cine va realiza investiţia şi cum va arăta noua unitate de învăţământ

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii