Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:36 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect imobiliar futurist în Constanţa. Transevren SRL a solicitat aviz de la arhitectul-şef al municipiului (document)

ro

03 Nov, 2018 00:00 7571 Marime text
Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa se va întruni în data de 5.11.2018, având pe ordinea de zi şi solicitarea de emitere a avizului arhitectului-şef pentru PUZ-ul teritoriul delimitat de străzile Cumpenei, Spiru Haret, incinta Meconst şi calea ferată. Iniţiatorul PUZ-ului este Transevren SRL.
 
Regimul de înălţime propus este P+30, eventual cu subsol sau demisol, mezanin. Nu se admit mansardări. Pentru construcţii de birouri sau locuinţe, regimul de înălţime poate ajunge la P+30, în detrimentul ocupării la sol, care poate scădea până la 32%, în cazul suprafeţei maxime construite desfăşurate. Pentru funcţiuni care se dezvoltă pe orizontală, regimul de înălţime va scădea până sub P+3, iar ocuparea la sol poate creşte până la maximum 85% din suprafaţa terenului.
 
Suprafaţa terenului studiat este 32.000 mp. Aceasta este alcătuită din: zona mixtă ZRCM 2, cu regim de înălţime mic, aflată în proprietatea persoanelor fizice şi juridice, în suprafaţă de 25.210 mp, adică 78,78% din totalul teritoriului studiat, care include şi parcela generatoare a PUZ-ului; circulaţie pietonală (trotuare) de 1.395 mp (4,36%), circulaţie carosabilă de 47,50 mp (14,84%); spaţiu verde neamenajat 645 mp (2,02%).

Iată ce se află în zona studiată prin PUZ!

În zonă există construcţii de diferite tipuri, cele mai noi aflate în stare bună. Starea de degradare a construcţiilor este în general mediocră. Structura de rezistenţă a construcţiilor se prezintă astfel: construcţia P+1 - cadre de beton armat, cu planşee şi fundaţii de beton armat şi acoperire tip terasă sau cu şarpantă de lemn, construcţiile parter au structură metalică şi închideri din zidărie sau panouri metalice, containere metalice sau prefabricate din beton armat. Din punctul de vedere al tipului de activitate, terenurile din apropiere sunt terenuri destinate locuirii şi funcţiunilor complementare acestora. Destinaţia posibilă pentru această parcelă poate fi legată în continuare de locuire, permiţându-se construirea şi de locuinţe colective mici şi medii, în funcţie de suprafaţa terenului aferent acestora, cu respectarea indicatorilor urbanistici propuşi.
 
La capătul celălalt al podului, peste calea ferată, se află complexul comercial Cora. Amplasamentul obiectivului este în zona Medeea a municipiului Constanţa, în vecinătatea podului peste calea ferată de pe strada Cumpenei. Terenul este identificat după planul de situaţie şi planul de încadrare în zonă. Suprafaţa studiată are 352 m pe direcţia N-S şi 97 m pe direcţia E-V. Teritoriul se învecinează la nord cu calea ferată - ZRT 2; la sud cu strada Spiru Haret; la est cu terenul proprietate a SC Meconst SA - ZRCM 2; la vest cu strada Cumpenei. Suprafaţa de teren aflată în proprietatea privată a persoanelor fizice şi juridice are un total de 25.210 mp, adică 78,78% din suprafaţa studiată. Suprafaţa de teren care constituie domeniul public al Primăriei este de 6.790 mp, adică 21,22% din suprafaţa totală a terenului. Aceasta este constituită din carosabil, trotuare şi spaţiu verde neamenajat. 

Transevren SRL, în datele Registrului Comerţului

Înfiinţată în anul 1993, firma are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 3.900.000 de lei, integral vărsat, este compus din 390.000 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Transevren SRL este controlată de Cheşpi Ergean, cu 10% din capitalul social, şi Omer Semira, cu 90% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de transporturi terestre de călători, este Omer Semira. În anul fiscal 2015, societatea a avut 110 salariaţi, o cifră de afaceri de 14.701.018 lei şi un profit de 148.078 de lei.
 
În anul fiscal 2015, firma cu 144 de salariaţi a avut o cifră de afaceri de 16.655.604 lei şi un profit de 784.494 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: 113  salariaţi, cifră de afaceri de 18.298.553 de lei şi profit de 1.579.395 de lei.
 
În secţiunea Documente puteţi consulta documentaţia depusă la Primăria Constanţa de Transevren SRL.
 
Citeşte şi:
 
Un nou memoriu pentru PUZ-ul unui bloc de zece etaje pe strada Cumpenei, depus la APM Constanţa de Transevren SRL
                        
Memoriul PUZ-ului, depus la APM Constanţa Transevren SRL continuă demersurile pentru blocul de zece etaje de pe strada Cumpenei

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii