Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa protejează veniturile operatorilor din Mamaia. Mega Image nu poate deschide un supermarket în staţiune

ro

24 Mar, 2016 00:00 4432 Marime text
Mega Image SRL, care deţine lanţul de supermarketuri cu acelaşi nume în toată ţara, a suferit o „nesperată“ înfrângere la Constanţa. Având în vedere reglementările urbanistice aprobate prin HCL nr. 121 din 24.05.2013 de Primăria Constanţa, dar probabil şi pentru a nu supăra în această perioadă operatorii şi hotelierii din staţiunea Mamaia, Primăria Constanţa a decis să nu lase compania să deschidă un astfel de punct de lucru în staţiunea Mamaia.
 
Ieri, municipalitatea a eliberat Certificatul de urbanism nr. 918, valabil 24 de luni, solicitantului Rom Crescent SRL, pentru Mega Image SRL, care a cerut acest act în vederea amenajării unui spațiu comercial Mega Image undeva în staţiunea Mamaia. Primăria a respins cererea Mega Image pe motiv că această funcţiune nu se încadrează în reglementările urbanistice aprobate prin HCL nr. 121 din 2013.
 
Totuşi, nu este totul pierdut, căci Primăria le spune celor de la Mega Image că oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice se poate realiza în condiţiile art. 32 din Legea nr. 350 din 6 iunie 2001 (actualizată) privind amenajarea teritoriului şi urbanismul. Adică pot deschide un astfel de magazin dacă întocmesc un nou Plan Urbanistic Zonal, prin care să studieze zona şi funcţiunile.
 
Amintim că la recentele întâlniri avute între Primăria Constanţa şi operatorii din staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă, mai exact între proprietarii de restaurante şi hoteluri şi viceprimarul Decebal Făgădău, sezonierii s-au plâns de faptul că prezenţa alimentarelor în staţiunea Mamaia este un lucru nefast pentru ei. Şi asta pentru că turistul român, în loc să mănânce la restaurant şi să dea pe o porţie de ciorbă cam de cinci ori faţă de preţul obişnuit, preferă să cumpere crenvurşti şi salam în vid de la magazinele alimentare existente în Mamaia. Iată că operatorii pot sta liniştiţi, cel puţin o perioadă, căci Primăria nu a permis accesul unui astfel de „inamic“ în incinta staţiunii.
 
Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la reprezentanţii SC Mega Image SRL cu privire la actul emis de municipalitate, însă aceştia nu au putut pregăti un răspuns până la ora închiderii ediţiei. Dacă ne vor răspunde ulterior, vom publica răspunsul acestora într-o ediţie viitoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii