Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:49 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța, obligată de instanță să îl continue Iancu Pelehra a retras PUZ-ul care a încins spiritele vecinilor săi de pe Aurel Vlaicu (galerie foto)

ro

14 Nov, 2015 00:00 2757 Marime text
Vineri, sala de ședințe a Primăriei Constanța s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru persoanele interesate să participe la dezbaterea planului urbanistic zonal inițiat de Iancu Pelehra. Oamenii, veniți cu jalba-n proțap în fața urbanistului care a întocmit proiectul PUZ-ului, au primit o veste neașteptată: inițiatorul a renunțat la PUZ „din cauza presiunii mediatice“, după cum a precizat urbanistul.
 
Totuși, asta nu înseamnă că PUZ-ul nu va avea parte de o a doua rundă de consultări, și asta pentru că Iancu Pelehra are o sentință civilă favorabilă din anul 2013, care obligă Primăria Constanța să întocmească acest plan urbanistic zonal, din bani publici, pentru suprafața care cuprinde și terenul pe care Pelehra vrea să ridice un bloc de cinci etaje. Deși a realizat din resurse proprii acest PUZ, vineri a decis să îl retragă.
 
Oamenii care locuiesc în blocul dintre aleea Hortensiei şi strada Dispensarului sunt profund nemulțumiți de planurile vecinului lor de proprietate. Ei spun că imobilul le va lua tot soarele, ba mai mult, distanța dintre blocuri ar fi extrem de mică. „Dacă s-ar ridica acest imobil aici, potrivit legii, distanța dintre imobile trebuie să fie egală cu jumătatea înălţimii celui mai înalt imobil. Or în cazul în care aici se dorește ridicarea unui bloc cu cinci etaje, acest lucru ar fi imposibil fizic“, a declarat, nemulțumit, un cetățean venit la dezbaterea publică.
 
Iancu Pelehra, fiul omului de afaceri Ghiţă Pelehra, care deţine Cuptorul cu plăcinte din Satul de Vacanţă, intenţionează să ridice un imobil cu regim de înălţime S+P+5 etaje, pe un teren de 355 mp, foarte aproape de blocul vecin, motiv de nemulțumire pentru locatari.
 
În acest sens, Iancu Pelehra a iniţiat planul urbanistic zonal pentru terenul delimitat de bulevardul Aurel Vlaicu, aleea Dispensarului şi aleea Hortensiei. Obiectivul PUZ-ului constă în studierea, reglementarea şi modificarea reglementărilor urbanistice aprobate în limitele zonei studiate. Odată retras de iniţiator, PUZ-ul va fi întocmit de municipalitate din bani publici.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii