Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța a eliberat certificatul de urbanism pentru reabilitarea urbană a stradelei Barasabi din municipiu

ro

21 Nov, 2023 12:43 786 Marime text




Primăria Constanța a eliberat certificatul de urbanism nr.3070   din 17 noiembrie a.c, pentru obiectivul de investiții - reabilitare urbană a terenurilor situate în zona stradela Basarabi din municipiul Constanța prin amenajare de locuri de parcare și spații verzi.

Beneficiarul CU este muncipiul Constanța.

Vă reamintim, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Municipal Constanța, din data de 31 iulie 2023, s-a aflat și proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate „Reabilitarea urbană a terenurilor situate în zona stradela Basarabi din municipiul Constanța prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi”.

Prin acesta s-a aprobay documentația tehnico-economică, faza de studiu de prefezabilitate pentru proiectul „Reabilitarea urbană a terenurilor situate în zona stradela Basarabi din municipiul Constanța prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi”.

Indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul amintit mai sus, au o valoare totală de 1,2 milioane de lei fără TVA.

Conform referatului de aprobare, necesitatea unei parcări publice în zona stradelei Basarabi din Constanța rezultă din lipsa unui număr sufficient de locuri de parcare cât și necesitatea reabilitării din punct de vedere urbanistic a zonei în scopul redării atractivității acesteia pentru locuitorii zonei.

Impactul produs de realizarea acestui proiect se va concretiza în creșterea numărului de locuri de parcare, reducerea conflictelor din cauza aglomerării zonei și a imposibilității găsirii unui loc disponibil precum și reducerea poluării mediului.

În prezent, există mai multe cereri în așteptare pentru locuri de parcare de reședință, dar și necesitatea asigurării altor locuri de parcare ce pot fi utilizate de persoanele aflate în transit în această zonă, fiind în apropiere și Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța.
Conform proiectului, există mai multe opțiuni. Opțiunea A – optimă, precizează reabilitarea urbană a terenurilor situate în stradela Basarabi prin amenajarea de locuri de parcare și spații verzi. În calcul a fost luată și varianta unei Opțiuni B ce implica construirea unei parcări supraetajate. Dacă ar fi fost luată în calcul opțiunea B, costul ar fi fost de peste 6 milioane lei.

Terenurile ce vor fi reconfigurate au o suprafață de 2.360 mp, fiind două terenuri de 2.150 mp, respectiv 210 mp.

Pe terenul de 210 mp, este necesară procedura de expropriere în conformitate cu legislația.

Citește și:

Știri Constanța Reabilitarea stradelei Basarabi ar necesita peste 1,2 milioane lei. Primăria Constanța luaseră în calcul și o parcare supraetajată
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Baba Novac 15 Feb, 2024 13:55 Atat de tare trag cu expropierea, astfel incat pe data de 9 ianuarie, cand lumea inca nu se dezemeticise bine dupa sarbatori, i-au eliberat Certificat de Urbanism proprietaruluiu terenului de 210 m.p. pentru CONSTRUIRE IMOBIL P+2E - SPATIU BIROURI, REALIZARE IMPREJMUIRE TEREN (scrie pe site-ul primariei), fix in mijlocul parcarii amenajate de primarie, ceea ce poate duce la eliminarea catorva locuri de parcare.