Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oraşul Ovidiu va avea hipodrom. Cine este investitorul şi ce a solicitat de la APM Constanţa

ro

14 Feb, 2018 00:00 2669 Marime text
Nicoleta Simona Butucă vrea să înfiinţeze un hipodrom în oraşul Ovidiu, pe un teren care, în prezent, este încadrat în categoria „agricol“.
 
La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depus, de către Nicoleta Simona Butucă, memoriul tehnic al proiectului „Elaborare Plan Urbanistic Zonal pentru reglementare/construire zona de agrement/hipodrom“. Obiectivul ce a generat acest PUZ este amplasat in judeţul Constanţa, oraşul Ovidiu, extravilan, parcela A 139/1. Terenul care urmează sa fie reglementat/studiat prin Planul Urbanistic Zonal este situat în extravilanul oraşului Ovidiu.
 
Beneficiarul doreşte reglementarea terenului pentru zona de agrement/hipodrom. Din măsurătorile topometrice realizate la faţa locului şi din evidenţele Primăriei, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, şi ale Cărţii Funciare, s-a constatat că există o suprafaţă de teren de 5.00 ha, ce urmează a se reglementa în alei de acces şi construcţii pentru agrement şi adăpost animale (cai).
 
Din aceste motive, este necesară realizarea documentaţiei PUZ, pentru reglementarea indicatorilor urbanistici şi reglementarea terenului, astfel încât investiţiile dorite să fie concretizate. Limita zonei studiate este de 85.817 mp, iar zona reglementată este de 50.000 mp. Drumurile de exploatare existente în proprietatea Primăriei Ovidiu au o suprafaţă de 2.023,97 mp, iar zona de teren viran - 12.714,32 mp.
 
Funcţiunea zonei va fi schimbată prin PUZ propus astfel: destinaţia terenului va fi schimbată din zonă teren agricol în zona de agreement/hipodrom; se propune realizarea unor obiective de utilitate publică în zona studiată.
 
Terenul din zona studiată are categoria de folosinţă „teren agricol“ cu regim juridic extravilan, urmând a se schimba destinaţia terenului în zonă de agrement/hipodrom, conform Planului Urbanistic General (PUG), modificările fiind posibile doar printr-un PUZ, conform Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul.
 
În prezent, terenul studiat se află în afara zonelor protejate, de interdicţie temporară sau definitivă de construire, a zonelor de interes public, nu a fost scos din circuitul civil în baza vreunui act normativ de trecere în proprietate de stat, nu este grevat de sarcini sau servituţi totale sau parţiale. Lucrările preconizate vor respecta condiţiile de igienă ale mediului şi se vor reface zonele afectate de lucrări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii