Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă din Turcia este inițiatoarea unui PUZ pentru o investiție imobiliară pe bulevardul Mamaia. Detalii din proiect (document)

ro

18 Jul, 2018 00:00 2844 Marime text
Arkas Denizcilik Ve Nakliyat Anonim Șirketi Izmir Sucursala Constanța și Moroianu Mihail Eduard sunt titularii investiției „Elaborare Plan Urbanistic Zonal - zona delimitată de bulevardul Mamaia, strada Ion Lahovari, strada Călărași, strada General Manu”, care va fi realizată în municipiul Constanța, bulevardul Mamaia nr. 49.
 
Investitorii au solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța aviz de mediu pentru elaborarea unui PUZ delimitat de  bulevardul Mamaia, strada Ion Lahovari, strada Călărași, strada General Manu. Scopul documentației constă în modificarea reglementărilor urbanistice aprobate pentru amplasamentul situat pe bd. Mamaia nr. 49. Prin acest PUZ se vor stabili reglementări noi cu privire la: regimul de construire, funcțiunea amplasamentului, înălțimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (C.U.T.), procentul de ocupare a terenului (P.O.T.), retragerea clădirilor față de aliniament și distanțele față de limitele laterale și posterioare ale parcelei. Amplasamentul studiat, ce a generat prezenta documentație, are o suprafață totală de 575,00 mp. conform actelor, și de 587 mp conform măsurătorilor și este format din teren identificat cu N.C.216500 în suprafață de 332 mp, conform măsurătorilor, și teren identificat cu N.C.216806 în suprafață de 243 mp, conform actelor, și de 255 mp, conform măsurătorilor, așa cum sunt menționate și în fișa actului de proprietate și planul de amplasament și delimitare a corpului de proprietate. Suprafața zonei studiate este de aproximativ 1,23 ha.

 Date din memoriul depus la Agenția de Mediu

 Terenul ce a generat prezenta documentație este format din: teren identificat cu N.C.216500, în suprafață de 332 mp, conform măsurătorilor, și teren identificat cu N.C.216806, în suprafață de 243,00 mp, conform actelor, și 255 mp, conform măsurători. Acesta este situat în intravilanul municipiului Constanța, în proximitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, și prezintă deschidere de 12,45 metri către bulevardul Mamaia conform planului de amplasament și delimitare a imobilului.
 
Imobilul propus pentru studiu este situat în sit urban cod „CT II - s- B - 02820, poz. 484, la județul Constanța în LMI 2010“, intrând astfel sub incidența legii ca zonă protejată. Suprafața zonei propuse pentru studiu include terenurile cuprinse între strada bulevardul Mamaia, strada Ion Lahovari, strada Călărași și strada General Manu.
 
Imobilul care face subiectul investiției private are următoarele vecinătăți conform extrasului de cadastru: la nord-est - vecin nr. cadastral 239249 și vecin proprietate privată; la nord-vest - vecin nr. cadastral 236435 și vecin proprietate privată; la sud-est - bd. Mamaia (I.E. 236653); la sud-vest - vecin nr. cadastral 244719 și vecin proprietate privată.
 
Prin elaborarea PUZ-ului pentru zona delimitată de bulevardul Mamaia, strada Ion Lahovari, strada Călărași, strada General Manu, investitorul propune amenajarea unui complex de birouri integrat în țesutul existent din punct de vedere funcțional, volumetric, peisagistic, având în vedere o dezvoltare echilibrată și durabilă a zonei.
 
Amplasamentul studiat ce a generat prezenta documentație reprezintă proprietatea privată a lui SC Arkas Shipping & Transport SA - Sucursala Constanța (SC Arkas Denizcilik Ve Nakliyat Anonim Sirketi), conform contractului de vânzare-cumpărare, autentificat prin Încheierea nr. 875 din 07.07.2010, parafată la Biroul Notarilor Publici Asociați Joița Botezatu și Horia Botezatu.

 Arkas Denizcilik Ve Nakliyat Anonim Șirketi Izmir Sucursala Constanța, în datele Registrului Comerțului

 Înființată în anul 2014, firma are sediul social în municipiul Constanța. Firma-mamă este Arkas Denizcilik Ve Nakliyat Anonim Șirketi Izmir, cu sediul în Turcia. Moroianu Mihail Eduard este reprezentantul societății, care se ocupă de construcția de nave și structuri plutitoare.
 
În anul fiscal 2015, firma cu  zero salariați a declarat o cifră de afaceri de zero lei și o pierdere de 255.913 lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, firma cu zero salariați a înregistrat o cifră de afaceri de zero lei și o pierdere de 151.098 de lei. Situația financiară pe anul 2017 arată astfel: zero salariați, cifră de afaceri de zero lei și o pierdere de 89.719 lei.
 
În secțiune Documente puteți consulta memoriul tehnic al proiectului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii